Hr

Hat tovbbi tvoz

Hat tovbbi tvoz

Hr
| cs 25.5.2023, Nagy Krisztin

Az idny vge tbb futballista szmra a DAC-nl eltlttt idszaka vgt is jelenti.

article_bannerarticle_banner

A 2022/23-as szezon mr a mlt, annak vge pedig egyttal tbb olyan labdargnknak is a tvozst jelenti, akik az elmlt hnapokban vagy vekben viseltk csapatunk mezt. Mr a Besztercebnya elleni sszecsapst kveten elbcsztunk Eric Davistl, aki 2015 s 2023 kztt 164 bajnoki tallkozn lpett plyra srga-kkben.

Hozz hasonlan az idny vgeztvel tovbbi jtkosok szerzdse is lejr. Kzlk hatan mshol folytatjk a plyafutsukat.

A 32 ves portugl kapus, Ricardo Ferreira tavaly februrban rkezett a DAC-hoz, ahol 2023 nyarig szl kontraktust rt al. Klubunk mezben hat tallkozn kapott lehetsget a Fortuna Ligban.

A bosnyk felmenkkel rendelkez, 24 ves osztrk kzps vd, Ahmet Muhamedbegovi kt idnyt tlttt Dunaszerdahelyen, amelyek sorn a bajnoksgban 43, az eurpai kupasorozatokban 3, a Slovnaft Cup-ban pedig 5 mrkzsen szerepelt.

A macedn kzpplys, Enis Fazlagi tavaly nyron rkezett egyves vendgjtkra. A srga-kk sznekben 6 bajnoki tallkozn jtszott, kt alkalommal a hazai kupasorozatban is lehetsghez jutott.

A horvt Andrija Bali 2020 februrjtl volt a DAC labdargja. Elszr klcsnbe rkezett hozznk az Udinese egyttestl, amely ksbb vgleges tigazolss vltozott. A Fortuna Ligban 54 alkalommal viselte csapatunk mezt, ezeken 10 glt ltt. Az eurpai kupkban 5 meccsen 1 tallatot szerzett, a Slovnaft Cup-ban 4/1 a mrlege. A nemrg befejezdtt idny tavaszi felt Besztercebnyn tlttte klcsnjtkosknt.

Sebastian Nebyla 2020 augusztusban rkezett a Csallkzbe, ahol hrom esztend alatt 54 rajtot s 4 glt gyjttt a Fortuna Ligban. Az Eurpa Konferencia Ligban 3 alkalommal lpett plyra, a Slovnaft Cup-ban 7/3 volt a mrlege.

A hatodik tvoz a nmet szls, Brahim Moumou, aki 2020 nyarn elszr a somorjai partnerklubunkhoz rkezett. A 2020/21-es szezon tli sznetben igazolt a DAC-hoz. Klubunk szneiben 30 bajnoki sszecsapson lpett plyra, ezeken 3 glt ltt. Az Eurpa Konferencia Ligban tovbbi 6, a Slovnaft Cup-ban 2 mrkzst abszolvlt, utbbi versenysorozatban 1 tallata is van. Mlt tavasszal Somorjn szerepelt klcsnben.

Mind a 6 futballistnak szeretnk ksznetet mondani az elmlt hnapokban s vekben a klub rdekben elvgzett elktelezett munkjukrt. A sportmenedzsmenttel s az edzi stbbal val megbeszlsek alapjn elrkeztnk egy ponthoz, ahol a jtkoskeretnk felfrisstse s j futballistk rkezse szksges. Ezzel az j energival vgunk neki a harcnak, hogy elrjk a cljainkat s teljestsk a hatalmas elvrsokat, amelyek felnk irnyulnak. Mindegyik labdargnak sok sikert kvnunk a plyafutsuk tovbbi szakaszra. Szeretnm kiemelni Bali s Nebyla tvozst, akik mindketten tbb mint 50 mrkzst jtszottak a klub szneiben. Bali kivl futballista, akit a klub tagjai s a szurkolk is nagyon szerettek. Sajnos az elmlt kt idny sorn visszatr srlsekkel kszkdtt, mi pedig minden lehetsges segtsget megadtunk neki ezekben a nehz idkben. Bszkk vagyunk arra, hogy kzs ervel sikerlt meggygyulnia. A vele s a kpviselivel folytatott beszlgetsek sorn azt reztk, hogy hrom s fl idny utn mindkt flnek jobb lesz, ha elvlnak az tjaink. Nebyla nagyon fiatal futballistaknt rkezett Dunaszerdahelyre, 3 v alatt viszont megerstette magt, annak ellenre is, hogy mentlisan nem volt mindig knny megbirkzni a nyomssal s az elvrsokkal. Azt jelezte felnk, hogy van egy klfldi ajnlata, amit szeretne elfogadni. Mivel fiatal futballistrl van sz, rte kapunk bizonyos sszeget kompenzciknt bcszott el a jtkosoktl Jan Van Daele sportigazgat, majd hozztette: A fentebb emltetteken kvl Gavri, Blackman, Sznth s Kruliak szerzdse is lejr. Az esetkben mg egyeztetnk az rintett felekkel a DAC-ban val esetleges folytatsukrl. A fejlemnyekrl a megfelel idben tjkoztatunk.