Hír

Határtalan Nélküled az erkélyről: Köszönjük, Kárpát-medence!

A DAC és az YBS mert nagyot álmodni, és a mai napon az egész Kárpát-medencét kapcsolta össze – az összetartozás dalával, a Nélküleddel.

Ma 16:50-től – vagyis a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – közösen énekelte a DAC klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A klub felhívásához számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok ezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled c. dalát. Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével.

A közös éneklést jövő szombaton, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismételjük.

„Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását” – mondta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

A DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a mai közös akcióval egyúttal köszönetét és háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben napi szinten erején felül dolgozik a közösségért.

A Fortuna Liga március 7-e óta szünetel. Játékosaink saját otthonaikban, individuálisan készülnek, a szurkolók pedig azt a pillanatot várják, amikor újra elfoglalhatják a helyüket a lelátókon. „Ezekben a napokban nem az a legfontosabb, ki melyik csapatnak szurkol, mert csak teljes összefogással tudunk küzdeni, csak közösen leszünk igazán erősek. Ezért is állt az YBS a klub mellé ebben a kezdeményezésben. Mertünk nagyot álmodni, azzal a céllal, hogy ne csak a DAC szurkolói, hanem az egész magyarság bekapcsolódjon a mai éneklésbe. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a visszajelzések alapján az anyaországi szurkolói csoportok mellett ma velünk énekeltek az erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyarok is” – nyilatkozta Domonkos Roland, az YBS fanklub elnöke.

Amennyiben saját felvételt készítettek az éneklésről, kérjük osszák azt meg saját Instagram vagy Facebook felületeiken, és használják a #veledNélküled hashtaget.

Kapcsolódó hírek

Hír

A szurkoló nem felejt

péntek 25.9.
Hír