🏟 Vsrolj jegyet a DAC - Zsolna mrkzsre, rplis 21-n, 19:30-tl a MOL Arnban!      -3️⃣0️⃣% Brletes szurkolinkat a Zsolna elleni meccsnapon 30%-os rkedvezmnnyel vrjk kijellt termkeink a DAC store-ban s e-shopunkon. 👕 Bjj bele Legendrium ruhakollekcink legjabb darabjaiba! 💳 Regisztrlj a FANPORTAL-ra s tltsd fel a Cashless-ed online!
Hr

Holnaptl Horvtorszgban folytatdik a felkszls

Holnaptl Horvtorszgban folytatdik a felkszls

Hr
| ke 24.1.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A srga-kkek szerda dlutn 11 napos sszpontostsra utaznak Umagba.

article_bannerarticle_banner

A legutbbi nyolc v alatt ht alkalommal is egy trkorszgi sszetarts sznestette futballistink tli felkszlst. Ez all csak a koronavrus-jrvnnyal sjtott 2021-es v eleje volt a kivtel. A flhold orszgba val replst ezttal egy autbuszos t vltja fel a horvtorszgi Umagba.

Az idei tli felkszls helysznnek ugyanis a klub pont ezt az isztriai kiktvrost vlasztotta, amely Dunaszerdahelytl nem egszen 600 kilomter, mg Zgrbtl 300 kilomter tvolsgra van. Umag Horvtorszg legnyugatibb felben fekszik s nagyjbl 13 ezer lakosa van. A srga-kkek janur 25-tl, szerdtl februr 4-ig, szombatig lvezik majd a hely vendgszeretett.

A csapat ma ktszer gyakorolt, holnap dleltt mg egy edzst abszolvl hazai krnyezetben, majd a kzs ebd utn elindul az sszpontosts helysznre. Horvtorszgban nagyobb meccsterhels vr rnk, egy hten bell hrom tallkozn is plyra lpnk. Az volt a clunk, hogy minsgi ellenfelekkel tallkozzunk s j plykon jtsszunk. Bzom benne, hogy teljeslnek az elvrsaink, mert jelenleg az idjrs mr egsz Eurpban elgg vltozkony. Az elttnk ott felkszl csapatok dicsrtk a plyk minsgt, gy remlhetleg mi is tljk ezt s sznvonalas, illetve rdekes csatkat vvunk az egyttesekkel, amelyek nyron akr az eurpai kupasorozatokban is kiprblhatjk magukat. A mrkzsterhels mellett termszetesen a csapat folyamatos ptse is cl, mghozz nemcsak a technikai-taktikai szempontbl, hanem az rtkek tekintetben is, hogy egy vzi s egy cl lebegjen a szemnk eltt. Vrom az els kzs sszpontostsunkat, mg kzelebbrl megismerhetjk a srcokat. A meccsterhelsen kvl szintn folytatdik az edzsfolyamat, de mr a rszletekre is nagyobb hangslyt fektetve. Ezek a folyamatok tovbbra is zajlanak, s az sszetarts utn is fognak. A srcok mr tudjk, milyen mdon edznk a ttmrkzsek ideje alatt, amely szintn nem egy fenntart, hanem egy folyamatosan fejleszt rezsim, amely az egynre, a formcik fejlesztsre, ezltal az egsz csapat javtsra fkuszl rulta el a terveit Adrian Gua vezetedz.

A DAC trnere 28 jtkost tervez magval vinni az sszpontostsra, a nvsor azonban egyelre nem vgleges. Autbusszal utazunk, ami azt az elnyt biztostja szmunkra, hogy egszen az indulsig vrhatunk. Holnap reggel mg hazai krnyezetben edznk, gy tudunk reaglni a jtkosok egszsggyi llapotra is. Az sszpontostsra a szzszzalkig felkszlteket akarjuk vinni s bzom benne, hogy mindazok a rendelkezsnkre llnak, akiket szeretnnk, hogy velnk utazzanak. Hrom-ngy nvrl mg gondolkodunk, azt mrlegeljk, mi lenne a legjobb az adott jtkosoknak: elvinni ket magunkkal s a bvebb keretben tartani, vagy lehetv tenni nekik, hogy felkszlsi mrkzseken lpjenek plyra s meglegyenek a jtkperceik. Vannak teht bizonyos krdjelek, de a mai msodik edzs vagy a holnapi utn vglegestjk az utols res helyeket. Szles a keretnk, pldul ma is prbajtkon van nlunk a U19-es csapat tehetsges tmadja, Tarcsi Rbert vagy Riquelme Somorjrl. A folyamat tovbbra is nyitott, a jtkosok felkszltsgrl szl s arrl, hogyan hvjk fel magukra a figyelmet pozitv rtelemben, miknt dolgoznak az edzseken s a mrkzseken.

Tegyk hozz, hogy az emltett 20 ves brazil vdekez kzpplys, Riquelme Rodrigues Mendes a mlt ht vgn rkezett a Csallkzbe a Corinthians egyttestl, s rgtn csatlakozott a Somorjhoz, amelynek szneiben plyra lpett a Mosonmagyarvr elleni szombati felkszlsi tallkozn.

Az edzseken kvl a kvetkez hrom bartsgos mrkzs vr a DAC-ra Horvtorszgban:

2023. janur 28-a, 12:00 ra: Ruch Lvov DAC 1904 (Umag)
2023. janur 31-e, 12:00 ra: NK Celje DAC 1904 (Umag)
2023. februr 3-a, 15:00 ra: FC Koper DAC 1904 (Koper)