🏟 Vsrolj jegyet a DAC - Zsolna mrkzsre, rplis 21-n, 19:30-tl a MOL Arnban!      -3️⃣0️⃣% Brletes szurkolinkat a Zsolna elleni meccsnapon 30%-os rkedvezmnnyel vrjk kijellt termkeink a DAC store-ban s e-shopunkon. 👕 Bjj bele Legendrium ruhakollekcink legjabb darabjaiba! 💳 Regisztrlj a FANPORTAL-ra s tltsd fel a Cashless-ed online!
Hr

Horvtorszgi napl 2: Kk lagna

Horvtorszgi napl 2: Kk lagna

Hr
| p 27.1.2023, Krisztin Nagy

Csapatunk sszpontostsa a tavalyi vilgbajnoksg bronzrmesnek orszgban zajlik.

article_bannerarticle_banner

Szerda esttl a Plava Laguna hotel szolgl egyttesnk tmeneti otthonaknt, amelynek a neve magyarul kk lagnt jelent. Nyilvnval az zenet: mindssze egy khajtsnyira tallhat egy csodlatos bl, az Adriai-tenger ttetszen kk vizvel.

Umag fleg nyron szmt turistakzpontnak, amikor az itteni vz minden nap tbb ezer embert csalogat ide, tlen azonban teljesen ms a helyzet. A hotelnkben mindssze nhny turistval tallkozhatunk, ellenben rengeteg a futballista: a DAC-cal egytt sszesen t klub hat csapata vlasztotta ezt a hotelt szllshelyl.

Holnapi ellenfelnk, a Ruch Lvov az A-csapatn kvl az U19-es korosztlyos egyttest is elhozta, akik februr elejn az UEFA Ifjsgi Ligban a milni Interrel csapnak ssze a legjobb nyolc kz kerlsrt. A Kk Lagna tovbbi vendgei a szerb Radnicski Belgrd, a szlovn ND Gorica (1. liga) s az NK Roltek Dob (2. liga).

A szlovn csapatok jelenlte logikus, hiszen Umag nem egszen tz kilomterre fekszik a hatrtl. Ez a tizenhromezer lakos kiktvros, amely az Isztriai-flszigeten fekszik Isztria megyben, az orszg nyugati cscskben, arrl is hres, hogy itt rendezik az ATP Croatia Open frfi tenisztornt. A 3500 nz befogadsra alkalmas stadionban eddig a spanyol Carlos Moya a legeredmnyesebb jtkos, aki t alkalommal lett tornagyztes.


Adrian Gua vezetedz magyarz a csapatnak. Httrben az umagi teniszstadion.

A srga-kkek azonban nem a tenger szpsgei vagy a teniszplyk miatt jttek. A tegnapi ktfzisos edzsadagot kveten ma dleltt is gyakoroltak. A meccseltti trning a hotel edztermben elvgzett bemelegtssel indult, majd a helyi NK Umag futballkzpontjnak az egyik plyjn folytatdott.

Mivel mr holnap jn az sszpontostson abszolvlt hrom mrkzs egyike, a dlutni program egy kvz volt, amelyet az edzk ksztettek a labdargk szmra, hogy egy picit oldjk a hangulatot. A fleg focis s fldrajzzal kapcsolatos krdsekre a Blackman, Kacht, RicardoRiquelme ngyes adott legtbb helyes vlaszt. Ez volt a mai napirend utols eltti kzs pontja, zrsknt mg a vacsora kvetkezik.

A klub honlapjn kvl kvessk figyelemmel a kzssgi hlzatainkat is, ahol tovbbi hrekkel szolglunk az sszpontosts egsz menetrl!