Hr

Huszonkt jtkos a tli felkszls els edzsen

Huszonkt jtkos a tli felkszls els edzsen

Hr
| cs 7.1.2021, Krisztin Nagy

Ma dlutn elkezddtt csapatunk els tli felkszlse Bernd Storck vezetedz alatt.

article_bannerarticle_banner

22 nap elteltvel ma a MOL Football Academy fpletben jttek ssze a srga-kkek, hogy elkezdjk a 2020/21-es szezon tavaszi felre val felkszlst, amelynek az ezstrmes pozcijbl vgnak neki, mghozz azzal a cllal, hogy megszorongassk a listavezet pozsonyi Slovant.

Bernd Storck vezetedznek hrom kapus s tizenkilenc meznyjtkos llt rendelkezsre a nyittrningen. Eric Ramirez s Danylo Beskorovainyi az elkvetkez napokban, Eric Davis pedig nagyjbl egy hnap mlva csatlakozik az egytteshez. A hosszantart srlst kveten immr Vida Mt is a trsakkal kszl. Schfer Andrs, aki a tavalyi v vgn tesett a koronavrus-fertzsen, szintn visszatrt az edzsfolyamatba.

j arc a Somorjrl rkezett 19 ves tmad, Brahim Moumou, holnap pedig Abdulrahman Taiwo is csatlakozik az egytteshez, aki sszel Nagymihlyban szerepelt klcsnben. Ez idig nem trtnt tbb jtkosmozgs az szi keret egyben maradt, az erstseken pedig intenzven dolgozik a klubvezets.

Eric Davis kivtelvel, aki a hten sikeres mtten esett tl Panamban, mindegyik jtkost visszavrjuk. Eric nagyjbl ngy ht mlva trhetne vissza. A koronavrus miatt kisebb fennakadsok voltak a tengerentli repljratokkal, ezrt Eric Ramirez csak vasrnap rkezik. Tisztban vagyunk vele, hogy nhny futballistnkrt ms klubok is rdekldnek, de eddig nem rkezett semmilyen konkrt ajnlat. Szeretnnk egyben tartani a grdt. Davis srlse miatt elsrend clunk egy minsgi balhtvd szerzdtetse rulta el Jan Van Daele, a DAC sportigazgatja.

Az sszejvetel elejn a jtkosok Covid-teszten estek t, teljestettk ktelezettsgeiket a mdia fel, majd meghallgattk Bernd Storck vezetedz s Vilgi Oszkr klubtulajdonos beszdt. Ezt az v els edzse kvette, amely a konditeremben vette kezdett, ahonnan a labdargk tmentek a MOL Akadmia kivlan elksztett s fttt, termszetes borts plyjra. Ahogy az ismert, az egsz tli felkszls hazai krnyezetben zajlik majd, ahol megvan minden, amire csak a csapatnak szksge lehet.

Az edzi stbban trtnt egy vltozs. Martin Raka tvozst kveten a 34 ves Nico Pellatz (szl. 1986.7.8-n) lett az j kapusedz, aki az elmlt msfl esztendben a Berliner SC egyttesnl dolgozott ugyanebben a szerepkrben. Pellatz az aktv jtkos-plyafutsa sorn Nmetorszgban a Hertha Berlin, a Werder Brma, a Dinamo Drezda, a Viktoria Kln s a Wolfsburg, Cipruson az Apollon Limaszol, Hollandiban a Den Haag, az Excelsior s a Sparta Rotterdam kapujt vdte.

Ami a felkszlsi tallkozkat illeti, a 21 ven alatti szlovk vlogatott lemondott sszetartsa okozott komplikcikat, gy a velk vvand mrkzst trlni kellett janur 16-n. Az ekkorra, de a ms idpontokra lekttt tallkozk szervezse is folyamatban van, m a helyzetet lnyegesen befolysoljk a karantnelrsok. Eddig mindssze a magyar msodik ligs ETO Gyr elleni tallkoz biztos, amely janur 23-n, 14.00 rai kezdettel kerl megrendezsre a MOL Akadmin.

A DAC els edzsnapjn rszt vettek:
Jedlika, Szraz, Veszelinov (kapusok) - Blackman, Kruliak, Mendez, Mller, Bali, Fbry, Friede, Kalmr, Nebyla, Njie, Schfer, Andzouana, Divkovi, Mal, Sharani, Vida, Sommer, Nicolaescu, Moumou (meznyjtkosok)

Hinyzk:
Ramirez, Beskorovainyi  ksbb csatlakoznak
Eric Davis  srls

rkezk:
Brahim Moumou amorn, szl. 2001.05.06
Abdulrahman Taiwo Michalovce, klcsnjtk utn, szl. 1998.08.05.

Tvozk:
senki

Edzi stb:
Vezetedz: Bernd Storck
Msodedz: Nmeth Antal
Kapusedz: Nico Pellatz
Ernlti edz: Alexander Storck

A tli felkszls programja:
2021. janur 7., cstrtk: a felkszls kezdete
2021. janur 23., szombat 14:00 : DAC 1904 - WKW ETO FC Gyr (Magyarorszg, 2. liga)