Hír

Idegenben kezdjük a rájátszást

Idegenben kezdjük a rájátszást

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 24.2.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_bannerarticle_banner

A rájátszás első fordulójában Rózsahegyen vagy Nagyszombatban lépünk pályára.

Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt, mely hat csapat küzd meg a bajnoki címért a felsőházban, és kik csapnak össze a kiesés elkerüléséért az alsó hatosban. A DAC a Slovan és a Zsolna mellett az egyetlen olyan csapat, amely a jelenlegi bajnoki lebonyolítási rend bevezetése óta (a 2017/18-as szezon) még sohasem hiányzott a Top6-ból.

22 forduló után a tizenkéttagú mezőny alsó- és felsőházra oszlik, amelyekben mindegyik gárda további tíz mérkőzést játszik – otthon és idegenben egyaránt ötöt. A rájátszás programja a 22. fordulót követően válik véglegessé – az alábbi ábra alapján.

A 22. forduló előtt a TOP6-ban már biztos, hogy a Slovan az első a Nagyszombat a második, a Rózsahegy pedig a harmadik helyen zárja az alapszakaszt.

A DAC az alapszakasz utolsó játéknapja előtt a 4. helyen áll, ötpontos hátránnyal a harmadik Rózsahegy mögött, három ponttal megelőzve a Zsolnát, míg a hatodik helyen álló Szered további egy ponttal van tőlünk lemaradva.

Ez azt jelenti, hogy a sárga-kékek csak a 4. vagy 5. helyen zárhatják az alapszakaszt, amelynek befejezése után – akárcsak az egész bajnokság végén – az egymás elleni meccsek alapján határozzák meg a sorrendet. És mivel ősszel 2:0-s sikert arattunk Zsolnán, és a két gárda gólaránya egyformán +3, a hétvégi ellenfelünk csak egy két- vagy többgólos győzelem esetén előzhet meg minket. Bízzunk benne, hogy végül nem valósul meg ez a forgatókönyv, ellenben inkább a DAC kezdheti meg hatpontos előnnyel a rájátszás küzdelmeit a Zsolnával szemben. 

Egyet már biztosan tudunk: az alapszakasz végén elért negyedik és ötödik helyezés is azt jelenti, hogy idegenben kezdjük a rájátszást – a negyedik Rózsahegyen, az ötödik Nagyszombatban játszik.

A 2021/22-es szezon rájátszásának hivatalos menetrendje:
A FL rájátszásának 1. fordulója: 2022. március 5.
A FL rájátszásának 2. fordulója: 2022. március 12.
A FL rájátszásának 3. fordulója: 2022. március 19.
A FL rájátszásának 4. fordulója: 2022. április 2.
A FL rájátszásának 5. fordulója: 2022. április 9.
A FL rájátszásának 6. fordulója: 2022. április 16.
A FL rájátszásának 7. fordulója: 2022. április 23.
A FL rájátszásának 8. fordulója: 2022. május 7.
A FL rájátszásának 9. fordulója: 2022. május 14.
A FL rájátszásának 10. fordulója: 2022. május 21.

A bennmaradásért vívott pótselejtező (a FL 11. helyezettje a 2. liga másodikja ellen) és az Európa-ligás helyért zajló esetleges play-off (a végső táblázat 4-7. helyén végzett csapatok között zajlik, ha a Slovnaft Cup győztese a dobogón végez) időpontjai:
1. forduló: 2022. május 24.
2. forduló: 2022. május 27.

Megjegyzés: a menetrendben nincsenek figyelembe véve a rájátszás televíziós közvetítései, amelyek egyelőre nem ismertek, és az egyes mérkőzések más napokon való megrendezését vonhatják maguk után

A Fortuna Liga rájátszásának sorsolása, amelyet a Ligás Klubok Uniója Elnöksége is elfogadott: