Szurkolók

Szurkolói információk a Slovan - DAC 1904 rangadó előtt

Szurkolói információk a Slovan - DAC 1904 rangadó előtt

A-CSAPAT
|
Szurkolók
| csü 6.4.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

A vasárnapi Slovan-DAC rangadóval kapcsolatos biztonsági intézkedések és szurkolói tudnivalók.

Húsvét hétvégéjén rendezik a tavasz egyik legnagyobb rangadóját, amelyen csapatunk 2023. április 9-én, vasárnap, 17:30 órai kezdettel a pozsonyi Nemzeti stadionban (Téglamező, Tehelné Pole) lép pályára a Slovan vendégeként.

A stadion kapui egy és fél órával a mérkőzés előtt, 16:00-kor nyitnak. Megkérjük a nézőket, és egyúttal tanácsoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert a szigorú biztonsági ellenőrzések miatt lekéshetik a találkozó kezdetét.

Minden szurkolónak alá kell vetnie magát a belépőjegyek ellenőrzésének, majd a stadionba lépéskor a biztonsági ellenőrzésnek, amely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál, illetve a belépőjegyen ábrázolva vannak. A hazai klub figyelmezteti a szurkolóinkat, hogy a mérkőzésre tilos bevinni más államok szimbólumait.

A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki az ilyen nemű termékek használatát.

A DAC 1904 szurkolóinak érkezése és beléptetése

A DAC szurkolói számára már a múlt héten elindult a jegyértékesítés, amelyről itt találnak bővebb információt. A 10 eurós egységárú belépőket kizárólag online vásárolhatják meg a szurkolóink, emellett az értékesítés szombat este 20:00 órakor befejeződik. A mérkőzés előtt a helyszínen már nem lesz lehetőség a jegyvásárlásra.

Belépés a vendégszurkolóknak kijelölt szektorba a D2 beléptetőkapun – a Bajkál utca és a V. Tegelhoff utca felől – lehetséges.

A fanklubok vonatos szurkolói utazást szerveznek, amely Dunaszerdahelyről 14:47 órakor indul (a 4322-es számú személyvonat), vissza pedig a Nové Mesto állomásról 20:12 órakor (4333). A szlovák rendőrség biztosítja az állomást, továbbá a szurkolók biztonságos útját a stadionba és vissza.

A személyautókkal érkező DAC-szurkolók parkolása kizárólag a Nové Mesto vasútállomás parkolójában lesz tolerálva, ahol a rendőrség a mérkőzés előtt, alatt és után is biztosítja a rendet, egészen az összes szurkoló távozásáig.

A vonatállomásról a stadionig vezető és a mérkőzés végét követő visszaúton is a szlovák rendőrség autóbuszai szállítják a szurkolókat. A legkésőbbi indulás időpontja 17:00 óra, ezért a parkolóba való érkezés ajánlott ideje 16:45 óra.

Biztonsági utasítások

A stadion előtt a szlovák rendőrség és a magánbiztonsági szolgálat is ügyel a rendre. A szurkolók az autóbuszokhoz lesznek irányítva, amelyekkel eljutnak a stadionba/állomásra.

A szlovák rendőrség figyelmeztet, hogy nem lesz lehetőség a szurkolók a stadionhoz való vonulására és zéró tolerancia érvényes a törvényellenes cselekedetekre, a rasszista rigmusok, öltözet és pirotechnika használatára, méghozzá a Pozsonyba vezető egész úton, a stadionba való belépés során és a stadionban is. E rendelet megsértése esetén a rendőrség azonnal fellép a törvényszegőkkel szemben.

A stadionban gyorsanítélő közigazgatási szervek lesznek jelen és a törvényszegő magatartás esetén azonnali eljárás kezdődik, amely során akár 5 000 euróig terjedő büntetés is kiróható, a sportesemények látogatását tiltó határozattal együtt. Mivel a mérkőzés kockázatos besorolást kapott, blokkosított eljárásban egészen 2 000 euróig terjedő pénzbírság is kiszabható a vétkesekre.

Szektorok

- A stadion egyes szektorai egymástól elzárva lesznek, kapukkal elkerítve, és a szervezők megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívjuk a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor.
- A belépők egy alkalomra szólnak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendezők felhívására felmutatni azt.

Kamerarendszer

- A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak megfigyelve. A szervezők és a szlovák rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. A rendezők felhívják minden látogató figyelmét, hogy tilos poharakkal dobálni másokat; ennek az előírásnak a megszegése a vendégszektor azonnali kiürítéséhez vezethet. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék a biztonságiak, a rendezők és a rendőrség utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata.

Egészségügyi szolgálat

- A stadion terültén készenlétben állnak majd a mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni az esetleges egészségügyi gondok esetén.
- Minden tribünhöz tartozik egy elsősegélynyújtó helyiség, melyben az elsősegélynyújtó alkalmazottak készenlétben fognak állni.

Büfék és frissítő standok

- A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. Mindennemű ital bevitele (üvegben, vagy dobozban) tilos!
- A DAC szurkolói számára kijelölt szektor saját büfével és higiéniai helyiségekkel van ellátva.

A stadion tervrajza (a DAC-szurkolók számára kijelölt szektorokat a D201, D202, D203 és D204 számok alatt találják):

article_bannerarticle_banner