Hír

Ion Nicolaescu Izraelbe távozik

Ion Nicolaescu Izraelbe távozik

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 23.9.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A moldovai válogatott támadó a Beitar Jeruzsálem együtteséhez igazolt.

Ion Nicolaescu Izraelben folytatja a pályafutását. A DAC 1904 és a Beitar Jeruzsálem egyezségre jutott a moldovai támadó átigazolását illetően, aki az izraeli élvonalban (Ligat ha’Al) szereplő csapathoz távozik.

A 24 éves középcsatár 2020 szeptemberében érkezett a Csallóközbe, azóta 39 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, ezeken 5 gólt szerzett. Az európai kupasorozatokban (8/2-es mérleg) és a Slovnaft Cupban (6/2) tovább gyarapította ezek számát. Az elmúlt tavaszt szintén Izraelben, a Maccabi Petah Tikva együttesénél töltötte kölcsönben. Pályafutása további lépései egy újabb hagyományos izraeli klubba, a Beitar Jeruzsálembe vezetnek. Új csapata hatszoros bajnok (legutóbb a 2007/2008-as szezonban), hét alkalommal a hazai kupát, kétszer pedig az Izraeli Szuperkupát is megnyerte. Jelenleg azonban nem igazán megy a fővárosi oroszlánoknak, öt forduló után 1-0-4-es mérleggel az élvonalbeli mezőny utolsó, 14. helyén állnak.

„Köszönjük Ion elhivatottságát és az itteni évek alatt elvégzett munkáját. Különösen a bemutatkozása marad emlékezetes, amikor is két góljával segítette továbbjutáshoz csapatunkat a Jablonec elleni 2. előselejtezőben az El-ben. Sok sikert kívánunk neki a jövőbeli kihívásokhoz” – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.