Hír

Ismét teljes létszámban!

Játékoskeretünk összes futballistája felkészült a közös edzésekre.

Tegnap megismertük a DAC új vezetőedzőjét – a gárdát az 57 éves német Bernd Storck irányítja a továbbiakban. Amikor június 1-jén átveszi a csapatot, a futballisták mögött már több mint egy hétnyi közös gyakorlás lesz.

Csoportosan a leghosszabb ideje a kapusok, a latin-amerikai és az afrikai idegenlégiósok edznek, akik az egész koronavírus-krízis ideje alatt Dunaszerdahelyen maradtak. Fokozatosan egyre több játékossal telt meg a MOL Akadémia, e hét kezdetétől lényegében teljes volt a csapat, hiszen a felkészülésbe a magyarországi labdarúgók is bekapcsolódtak. Mától pedig már valóban teljes létszámban vagyunk!

Az előírások enyhítésének köszönhetően ugyanis tegnap megérkezett Dunaszerdahelyre a „balkáni légió” is, tehát a horvát Andrija Balić, Marko Divković, Lorenco Šimić és a szerb Dušan Lalatović. Danylo Beskorovainyi szintén visszatért, aki a nagyjából 1500 kilométeres utat több mint egy nap alatt abszolválta. 

A reggeli Covid-teszt elvégzése után ezért is csak egy rövid átmozgató gyakorlást teljesítettek az Akadémia erőnléti edzőjének, Gábriš Csabának a felügyelete alatt. Ez alól csupán Lalatović volt a kivétel, aki egy régebbi sérülése miatt egyéni edzésmunkát végzett.

A többi játékos szabadot kapott mára, az egész csapat tehát holnap délelőtt találkozik ismét teljes létszámban – március óta először.


Csapatunk a héten átesett a Covid-19 tesztelésen.

Videónk Balić, Beskorovainyi, Divković és Šimić mai gyakorlásáról:

Kapcsolódó hírek

Hír