Hr

Kalmr Zsolt 2025-ig marad a DAC-nl!

Kalmr Zsolt 2025-ig marad a DAC-nl!

Hr
| sze 9.2.2022, Krisztin Nagy

A klubvezets megegyezett csapatkapitnyunkkal a szerzdsnek tovbbi hrom vvel val meghosszabbtsban.

article_bannerarticle_banner

Remek hr minden szurkolnak! A DAC 1904 futballklub megllapodott Kalmr Zsolttal, s csapatkapitnyunk kontraktust 2025 nyarig meghosszabbtottk a felek.

A magyar vlogatott futballista eredeti szerzdse idn jniusig szlt, most pedig mindkt fl megegyezett a tovbbi hromves egyttmkdsben.

Kalmr Zsolt 2017 augusztusban a nmet lvonalbeli Lipcse egyttestl rkezett klcsnben a Csallkzbe, amely egy v utn tigazolss vglegeslt. Kalmr akkor egy hromves, 2021 nyarig szl kontraktust rt al, amelyet 2019 jniusban tovbbi egy szezonnal meghosszabbtottak a felek.

A Gyrben szletett, 27-szeres vlogatott jtkos rgtn a szlovkiai szerepvllalsa legelejtl csapatunk legnagyobb erssgei s az egsz Fortuna Liga legjobbjai kz tartozott. Komoly szerepe volt abban, hogy egyttesnk sorozatban ngy alkalommal is a dobogn vgzett, s kiharcolta az eurpai kupaszerepls jogt. Tavaly az LKU ltal szervezett hivatalos szakrti szavazs alapjn lett a 2020/21-es szezon legjobbja. A DAC szurkoli ngyszer vlasztottk a flszezon legjobbjnak (ez rekord), hromszor pedig a msodik helyen vgzett.

Kalmr eddig 113 ttmrkzsen viselte a DAC mezt, amelyeken 39 glt szerzett. A Fortuna Ligban 93/35, az Eurpa-ligban 11/1, a Slovnaft Cup-ban pedig 9/3 a mrlege. Sajnos ezek a szmok lassan mr egy ve, a slyos trdsrlse ta vltozatlanok, amit az Andorra elleni idegenbeli vilgbajnoki selejtezn szenvedett el. Bzzunk benne, hogy hamarosan teljesen felpl, s sok rmteli pillanatot lhetnk t egytt!

Nagyon boldog vagyok, amirt sikerlt megegyeznnk a szerzdshosszabbtsban, s remlhetleg tovbbi sikeres esztendket tltk majd el Dunaszerdahelyen. Nagy ksznet jr a klubnak, amirt egy ilyen slyos srls utn is bznak bennem s mindenben tmogatnak. Bzom benne, hogy ezt minl hamarabb a plyn is meg tudom hllni. Szeretnk kln ksznetet mondani Vilgi Oszkr klubtulajdonosnak, Jan Van Daele sportelnknek s mindenkinek, aki a felplsemet segti. Jl haladok, ugyanazokat az edzseket csinlom, mint eddig, de semmit sem szeretnk elkapkodni. Bzom benne, hogy a szezon tavaszi felben mr plyra tudok lpni, s minden gy alakul majd, ahogy azt szeretnm mondta a szerzdse alrst kveten a 26 ves kzpplys, s mg hozzfzte: Mr sszel jeleztem a klub fel, hogy tovbbra is itt kpzelem el a jvmet. Szerencsre mindenben meg tudtunk egyezni, aminek nagyon rlk. Huszonkt vesen kerltem Dunaszerdahelyre, ahol mr lassan t ve futballozom. Akkoriban azt gondoltam, hogy egy vnyi klcsnjtk utn tovbb lpek, de olyan mrtk tmogatst s szeretet kaptam a klubtl s a szurkolktl, amely mondhatni, idelncolt. A klcsnjtkom utn kaptam egy ajnlatot a DAC-tl, hogy folytassam a Csallkzben a plyafutsom. Azzal, hogy rblintottam, a karrierem legjobb dntst hoztam meg. Termszetesen voltak olyan idszakok is, amikor tovbb akartam lpni, hiszen nekem is a cljaim kztt szerepel egy ersebb bajnoksgba val igazols, de a sors is gy akarja, hogy a DAC-ot kpviseljem, s itt rjek el sikereket. Nagyon rlk a szerzdshosszabbtsnak, s bzom benne, hogy ki is tltm az j kontraktusomat. Szeretnk mr komoly sikereket elrni Dunaszerdahelyen s kupkat szerezni.

Elszr is szeretnm kifejezni az rmmet, amirt sikerlt szerzdst hosszabbtanunk a bajnoksgunk egyik legjobb jtkosval. Zsolt egy olyan futballista, aki szereti a DAC-ot s ezt a rgit, ezrt velnk kttte ssze a jvjt. A trgyalsok nem voltak egyszerek, sem pedig egyrtelmek Zsolt slyos srlse miatt. Nhny httel ezeltt azt nyilatkoztam, hogy mindkt flnek megvannak az elvrsai, s meg kell vdenik a sajt rdekeiket. Nagyon boldog vagyok, amirt a trgyalsok sorn nagyon szintk voltunk egymssal, aminek egy kiegyenslyozott kockzat szerzds-hosszabbts lett a jutalma. Ez pedig remnnyel tlt el minket, hogy Zsolt olyan ersen fog visszatrni, amilyen a srlse eltt volt. Ugyanakkor azt is vilgoss tettk, hogy nem siettetjk a plyra val visszatrst, elg idt adva a srlsbl val tkletes felplsre. Szeretnk ismt ksznetet mondani Zsoltnak s a kpviselinek, tovbb sikeres felplst kvnni klubunk srga-kk szneiben tette hozz a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.