Interj

Kalmr Zsolt: Hossz utat sikerlt megtennem

Kalmr Zsolt: Hossz utat sikerlt megtennem

A-CSAPAT
|
Interj
| h 22.5.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern, Fekete Nndor

Minsgi grda alakult ki itt, Dunaszerdahelyen egy v alatt, ezt kell folytatni. Csapatkapitnyunk a szezonzr ligameccs mellett az egsz idnyt is rtkelte.

Zsolti, hogyan lttad a Besztercebnya elleni (1:0) szezonzr mrkzst?
J meccset jtszottunk, egsz vgig mi irnytottunk. Tudtuk, mikor kell megtartani a labdt s mikor ritmust vltani. A legfontosabb, hogy nyertnk s Eric Davist gyzelemmel tudtuk elbcsztatni. Ez volt az egyik clunk, a msik pedig a tovbbi klubrekordok megdntse. Tbb lehetsget is ki tudtunk dolgozni, jelen voltunk az ellenfl kapuja eltt, nha azonban az utols passzokba hiba csszott, de vgig mi irnytottunk s megrdemelten nyertnk.

tdik rmedet szerezted a DAC-cal, kt bronz mellett ez a harmadik ezst. Csapatkapitnyknt hogyan rtkeled az elmlt idnyt?
A szezon vgeztvel az egyik szemem sr, a msik nevet. Az volt a cl, hogy egy ers, masszv csapatot ptsnk szerintem ez sikerlt is. Az idny sorn pedig j clokat tzhettnk ki magunk el, amelyekhez nagyon kzel voltunk, de sajnos nem tudtuk megugrani ezt a lpcsfokot. gy gondolom, ha egyben marad az egyttes, a kvetkez szezonban mg ersebbek lesznk s jvre is megkzdnk a bajnoki cmrt. Tovbb kell ptennk a csapatot, hiszen j ton haladunk. Minsgi grda alakult ki itt, Dunaszerdahelyen egy v alatt, ezt kell folytatni. Az j vezetedzvel egy j szemllet rkezett a klubhoz s visszatrtnk a sikeres tra.

Szmodra nagyon fontos volt az elmlt egy v, hiszen hossz srlsed utn kerltl jra vissza a csapatba…
Tavaly ilyenkor a leltn ltem s tvenszzalkos llapotban sem voltam. Nagyon rlk, amirt ilyen hossz utat sikerlt megtennem, most pedig ezstrmet nnepelhetek. Szerintem n is hozztettem a magam rszt, voltak j meccseim, de tudok mg ennl jobban is futballozni. A clom a tovbbi fejlds, szeretnm visszanyerni azt a srlsem eltti formm. A csapat fejldst az is mutatja, hogy sikerlt visszacsalogatnunk a nzket a leltkra. Nagyon ksznjk a tmogatsukat, nemcsak otthon, de idegenben is fantasztikus hangulatot teremtettek. Tbb szzan elksrtek minket mindenhova, hazai hangulatot varzsolva szmunkra. Le a kalappal elttk s azt zennm nekik, hogy jvre is harcolni fogunk s szeretnm megkrni ket, hogy mindig tmogassanak minket, mert szerintem egy kivl csapat van kialakulban.

A szombati meccs utn megkezddtt a megrdemelt pihen. Milyen terveid vannak a kvetkez hetekre, hogyan telik majd a szabadsg?
A szezon vgre elfradtunk, ami teljesen normlis, radsul sok srltnk is volt s a rnk nehezed nyoms is hatott rnk, amelyet nem kezeltnk mindig jl. Most mindenkinek van hrom hete kipihennie magt, hogy jra szzszzalkos llapotban trjen vissza a csapathoz. Szemly szerint n nem llok le az edzsekkel, hiszen szzszzalkos llapotban akarok csatlakozni a vlogatotthoz jnius 7-n, addig pedig kilvezem a csalddal tlttt idt. Jnius 17-n a vlogatottban Krstovi Montenegrja ellen lpnk plyra. gy vlem, egy nagy meccs lesz, sokat vicceldtnk mr rajta a csapattrsammal. Mindenkppen a hrom pontrt utazunk.

Csapatunk jnius 9-n kezdi a nyri felkszlst. Milyen clokkal vgunk majd neki az j idnynek?
Beszltnk az eurpai kuprl, megvannak a cljaink, amelyeket szerintem a csapat kpes is teljesteni. Nagyon vrjuk az Eurpa Konferencia Ligban val szereplst, szeretnnk minl messzebb jutni. Vlemnyem szerint az egyttes megrett arra, hogy jobb kpessg ellenfelekkel szemben is felvegye a versenyt. Szeretnnk egy nagy clt kitzni magunk el, megugrani azt s tovbb pteni az egyttest.