Interj

Kalmr Zsolt: Lelkileg mr rendben vagyok

Kalmr Zsolt: Lelkileg mr rendben vagyok

Interj
| p 11.6.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Remek vem volt, de jtt egy balszerencss mozdulat, m bzom benne, hogy mihamarabb ismt j formba tudok lendlni. Csapatkapitnyunk a mttrl, a kvetkez hnapok programjrl, a Fortuna Liga legjobbjnak jr cmeirl, az Eb-rl s Schfer Andrisrl. Na meg persze a DAC-rl.

article_bannerarticle_banner

Hogyan telt a szerdai szlinapod?
Jl. A csalddal mr vasrnap nnepeltnk, szerdn pedig a menyasszonyomtl kaptam nhny kisebb ajndkot.

Hrom ht telt el a mtted ta. Mire vagy kpes ennyi id elteltvel?
A nap nagyobb rszben mg mindig csak fekszem. Ha valahova mennem kell, akkor mankt hasznlok, de ha nem szksges, akkor inkbb otthon pihenek. Leghamarabb csak kt ht mlva kezdhetek el jrni. Nagyjbl jnius 24-e krl kapok egy hajltgpet, amivel fokozatosan tudom majd hajltani a lbam. Szp lassan elhagyom a mankt s megkezddik a rehabilitcim.

Hogy rzed magad testileg s lelkileg?
Lelkileg mr rendben vagyok, sikerlt feldolgoznom s elfogadnom, hogy egy ilyen srlst szenvedtem el. Nagyon hinyzik mr a mozgs, de mindent megteszek annak rdekben, hogy janurra szzszzalkos legyek.

Milyen nyomot hagyott benned maga a mtt?
Beszltem az orvossal, aki azt mondta, hogy nagyon jl sikerlt a mtt, mindent megcsinltak, amit kellett. Egy majdnem hromrs, komoly opercin estem t. Minden hten jrok ellenrzsre, ahol az orvosok alaposan szemgyre veszik a sebem s a lbam llapott.

Nyilvn arrl is beszlgettetek, hogy mi vr rd az elkvetkez hnapokban…
Jnius vgn elkezdem a rehabilitcit, aminek az els nhny hete valsznleg csak arrl fog szlni, hogy az gyon fekve elkezdjem az erstseket. Ez az idszak nagyjbl hrom hnapot vesz majd ignybe, s ha minden jl megy azt kveten elkezdhetem a slyzs edzseket s a futsokat. Ez egy hossz folyamat, hiszen a keresztszalag srlt meg, de minden meg van elre tervezve. Remlhetleg minden a terv szerint halad majd.

Ki vagy mi segtett feldolgozni ezt a helyzetet?
Az els nhny napban nem volt knny, hiszen tisztban voltam vele, hogy ez a kihagys mit jelenthet a plyafutsom szempontjbl. A csaldom mellettem volt, tmogattak, bellk mertettem ert. Tltettem magam ezen a dolgon s remlem, hogy a jvben lesz mg lehetsgem rszt venni egy rangos tornn, amit most ki kellett hagynom. Szeretnk szemlyesen a leltrl szurkolni a csapatnak, tervezem, hogy 15-n felutazok a portuglok elleni meccsre. Nagyon vrom mr.

A mrciusi srlsed ellenre minden ltez frumon s szavazson tged vlasztottak a Fortuna Liga legjobb jtkosv. Hogyan fogadtad ezt?
Nagyon rlk neki s ksznm mindenkinek, aki rm szavazott. A srlsemig kivl szezont futottam, reztem magamban az ert. Taln a glkirlyi cmet is sikerlt volna elhdtanom, hiszen a srlsemig az els helyen lltam. Remek vem volt, de jtt egy balszerencss mozdulat, m bzom benne, hogy mihamarabb ismt j formba tudok lendlni.

Htfn kezddik csapatunk nyri felkszlse. zennl valamit a jtkostrsaidnak?
A kinevezse utn beszltem pr szt Nmeth Antal vezetedzvel. rltem neki, hogy marad az edz, j eredmnyeket rtnk el vele. Remlem, hogy mindenki alaposan kipihente magt s jult ervel kszlhetnk a nemzetkzi kupaporondon val szereplsre, hiszen szeretnnk ott is egy komoly sikert elrni.

Mit vrsz a magyar vlogatottl s magtl a torntl az Eurpa-bajnoksgon?
Ahogy a csapatot s a stbot ismerem, nagyon felkszltek lesznk s mindent megtesznk a j eredmny elrsrt. Tudjuk, hogy nem vagyunk knny csoportban, de egy meccsen minden megtrtnhet. Remlem, hogy kpesek lesznk meglepetst okozni. Bzom a csapatban, mert megvan bennnk a kell er s minsg. Viszont akkor sincsen semmi gond, ha esetleg nem az elkpzelsek szerint slnek el a meccsek, hiszen ezekbl is tanulni kell. Ki kell lvezni, hogy ilyen csapatok ellen futballozhatunk s hogy rszt vehetnk egy ilyen tornn. Nagyon nagy elny szmunkra, hogy majdnem hetvenezer ember fog neknk szurkolni, gy az akarattal, kzdszellemmel biztosan nem lesz gond. A tbbit majd megltjuk, de szerintem az egyttes kpes lehet meglepetst okozni.

Kit tartasz a torna legnagyobb eslyesnek?
A francikat s a spanyolokat mondanm. Ezt el is tudnm kpzelni egy dntbeli prostsnak is. Franciaorszg nagyon ers az elmlt vekben, de biztosan lesznek meglepetsek is. Megltjuk, ki meddig jut el.

Nemrg mg abban bztunk, hogy kt, de akr hrom futballista is kpviselheti a DAC-ot az Eb-n. Sajnos vgl Schfer Andris egyedl maradt. Mit vrsz tle?
Napi szinten beszlnk. Nagyon rlk, hogy a legutbbi kt meccsen lt a kapott lehetsggel. Remek teljestmnyt nyjtott, gy bzom benne, hogy sikerlt beverekednie magt a kezdcsapatba. Azt zennm neki, hogy lvezze ki a kapott eslyt s bizonytotta, hogy helye van a vlogatottban.