Hír

Koronavírus: alázattal és felelősséggel hozott döntés

Koronavírus: alázattal és felelősséggel hozott döntés

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 13.3.2020, Krisztián Nagy, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Jelenleg a megelőzés a legfontosabb, ezért a mai naptól csak egyénileg edzenek a sárga-kékek.

Azt követően, hogy Szlovákia központi válságstábja hétfőn két hétre betiltott mindennemű sport-, kulturális és közösségi eseményszervezést az országban, a felnőttcsapatunk folytatta a közös gyakorlásokat. Ez azonban csak tegnapig volt érvényes. A klub döntése alapján a mai naptól kezdve a játékosok egyénileg fognak készülni.

A DAC 1904 rögtön hétfőn leállította az Akadémia összes korosztályának az edzésfolyamatát és 2020. március 13-tól ugyanez a döntés az élvonalbeli felnőttcsapatunkra is érvényes. A futballisták a döntés felfüggesztéséig individuális edzéseket abszolválnak.

„Mindenki számára egy ismeretlen és új a helyzet, amit a koronavírus megjelenése okozott nem csak a világban, de közvetlen környezetünkben is. A DAC 1904 minden munkatársa maximálisan figyelembe veszi és betartja a kormány legfrissebb rendelkezéseit és az egészségügyi irányelveket, ugyanakkor felelősséggel, odafigyeléssel és megértéssel kezeli a kialakult helyzetet. A helyzetre való tekintettel a klub vezetősége úgy döntött, hogy felelős vállalatként, a megelőzés a kockázatok minimalizálása érdekében minden munkatársat otthoni munkavégzésre utasítja. Az A csapat játékosai közül a szlovákiai játékosok otthonukba utaznak, a magyar játékosok helyzete kérdéses a határzárak miatt, a többi külföldi játékosnak pedig teljes körű ellátást biztosítunk jelenlegi szálláshelyükön” – nyilatkozta honlapunknak Jan Van Daele sportigazgató.

Kérünk mindenkit, hogy alázattal álljon a kialakult helyzethez, és maximálisan tartsa be az egészségügyi előírásokat, javaslatokat: maradjunk otthonunkban, csak indokolt esetben tartózkodjunk kint és érintkezzünk másokkal, mossunk gyakrabban kezet, ne érjünk hozzá az arcunkhoz stb.

Folyamatos információkkal szolgálunk, szükség esetén pedig minden további intézkedést elvégzünk.

A Ligás Klubok Uniójának (LKU) Elnöksége tegnap döntött arról, hogy abban az esetben, ha a sportesemények rendezésének kéthetes tiltása érvényben marad, akkor a Fortuna Liga 2020. április 4-én folytatódna. Azonban még mindig a játékosok, szurkolók, funkcionáriusok egészsége az elsődleges.

A rájátszás új sorsolásáról per rollam (személyes jelenlét nélkül) szavazás által döntött az LKU Elnöksége. A Fortuna Liga a válogatott mérkőzések miatti szünet után, április 4-én indulna újra a rájátszás első fordulójával. Ez számunkra azt jelenti, hogy az első áprilisi hétvégén a Nagymihályt fogadnánk odahaza.