Hr

Luciano Vera, a jv remnysge

Luciano Vera, a jv remnysge

Hr
| szo 23.1.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az argentin tindzser ma bemutatkozhat a DAC-ban.

article_bannerarticle_banner

A tizennyolc ves argentin vd, Luciano Vera (szl. 2002. februr 9.) a legjobb ton halad, hogy klubunk jtkosa legyen. A River Plate neveltje tegnap els alkalommal edzett az A-csapatunkkal, ma pedig az ETO Gyr elleni felkszlsi tallkozn be is mutatkozhat srga-kkben.

Lucianot mr a Covid-idszak eltt is figyeltk, az argentin kapcsolataink hvtk fel r a figyelmet. A koronavrus-jrvny kirobbansa utn nehz idk jrtak a hazjra is, gy Luciano lnyegben egsz vben mrkzs nlkl maradt. Mondhatni ez is az egyik fbb oka annak, hogy mirt van ma Dunaszerdahelyen. Idt kell neki adni, hogy formba lendljn, nlunk pedig ezt mindenkpp meg is fogja kapni. a jv jtkosa kezdte az argentin utnptls-vlogatott rtkelst a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele, aki Vera szerzdtetsvel kapcsolatban is napraksz informcikkal szolglt. A River Plate egyttesvel megegyeztnk az rkezse feltteleirl. Mr csak a paprmunkra vrunk, ami mindssze formalits.

A mdikban felkapott hr lett, hogy a mrtkad Transfermarkt honlap szerint Luciano Vera a Fortuna Liga legrtkesebb futballistjv vlhat. A honlap klnfle algoritmusokat hasznl, s a jtkos rtkt tbb tnyez alapjn adja meg. Az esetben azt a tnyt is figyelembe vettk, hogy egy olyan futballnagyhatalombl szrmazik, mint Argentna, vagy hogy rszt vett az U17-es vilgbajnoksgon, tovbb, hogy van egy rme az ugyanilyen korosztlyos Dl-amerikai labdarg-bajnoksgbl. Viszont Luciano mg mindig egy ifjsgi korosztlyos labdarg, akit minl hamarabb fel kell ksztennk a felnttfutballra, ugyanis ott mg nem mutatkozhatott be magyarzza Jan Van Daele.

A tehetsges jtkos a jobbhtvd pozcijban futballozik, de a bal oldalrl, illetve a tovbbi vdekez posztokrl is van mr tapasztalata. A mi jtkstlusunkban a szls vdk szerepe nagyon fontos. Bzunk benne, hogy sikerl j futballistt nevelnnk Lucianobl s a jvben szmthatunk a szolglataira.

Vera elszr a tavalyi v vgn rkezett hozznk, amikor is a 19 ven alatti grdval kis csoportokban edzett. letvvel mg mindig ebbe a kategriba esik. Janurban a somorjai farmcsapattal kszlt, amelynek szneiben hozzjrult a Nyitrn aratott szerdai 4:2-es gyzelemhez. Ma pedig valsznleg a DAC szurkoli is lthatjk t elszr plyra lpni az A-csapatunk szneiben.