Hr

Luciano Vera vgleg a DAC jtkosa

Luciano Vera vgleg a DAC jtkosa

Hr
| h 8.2.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A River Plate egyttestl rkez argentin htvd hrom s fl ves szerzdst rt al klubunkkal.

Az argentin Luciano Vera vgleg a DAC futballistja lett! A River Plate neveltje 2024. jnius 30-ig szl kontraktust rt al klubunkkal, miutn a szerzdtetsnek paprmunkjt is sikerlt lezrni.

A tehetsges vd, aki holnap nnepli 19. szletsnapjt (szl. 2002. februr 9-n), elszr a tavalyi v vgn rkezett Dunaszerdahelyre. Akkor az U19-es csapatunkkal kszlt kis csoportokban, mivel korban mg ebbe a kategriba esik. Az idei esztend elejn elszr a somorjai farmcsapatunknl edzett, a DAC felntt grdjhoz janur msodik felben csatlakozott, s a tli felkszls utols hrom bartsgos tallkozjn plyra is lpett.

Vera a River Plate egyttesnl nevelkedett, ahol az U20-as csapatig jutott. Leggyakrabban a jobbhtvd pozcijban futballozik, de a vdelem msik oldaln is otthonosan rzi magt. Orszgt a 16 s 17 ven alatti korosztlyban is kpviselte. Az U17-es grdval dl-amerikai bajnoksgot nyert s rszt vett a 2017-es brazliai vilgbajnoksgon is, ahol hrom mrkzsen kapott szerepet.

Nagyon boldog vagyok, amirt ltrejtt az tigazolsom s hogy a DAC mezt viselhetem. Eddig kivlan rzem magam itt, a csapattrsak nagyon jl fogadtak. Bzom benne, hogy kpes leszek segteni a csapatot a cljai elrsnek rdekben jelentette ki a 166 centimter magas s 58 kg-os futballista.

Luciano valamivel tbb mint kt hete rkezett hozznk. Ernltileg fokozatosan ri el a kvnt szintet, m ami a tehetsgt illeti, az els naptl lthatjuk, hogy egy olyan labdarg, aki nagyon rdekes lehet szmunkra a jvben. A vdelem mindkt szln kpes futballozni, de idre s folyamatos jtklehetsgre van mg szksge, amit nlunk vagy Somorjn meg is fog kapni. Az eddig ltottak alapjn kijelenthetem, hogy tnyleg egy nagy tehetsggel gazdagodtunk nyilatkozta Verrl a DAC vezetedzje, Bernd Storck.

Luciano Vera a DAC els argentin jtkosa, s a 27-es szm mezt vlasztotta. Sok sikert srga-kkben, Luciano!