Interj

Marko Divkovi: Nem ktelkedtnk a sikernkben

Marko Divkovi: Nem ktelkedtnk a sikernkben

A-CSAPAT
|
Interj
| h 28.9.2020, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

A fiatal horvt tmad nyolc fordul utn hat gllal ll, s mr most fellmlta plyafutsa eddigi legsikeresebb szezonjt.

gy gondolom, jl kezdtnk, csak kr a bekapott glrt. Rvidesen azonban sikerlt kiegyenltennk, ezt kveten pedig mr a sajt jtkunkat nyjtottuk. Vgezetl egy tkletes mrkzs lett szmunkra a vasrnapi. A cstrtki veresg utn nem volt egyszer jra rhangoldni a bajnoksgra, de az eurpai kupaszerepls mr a mlt, mostantl teljes erbedobssal a Fortuna Ligra s a Slovnaft Cup kzdelmeire sszpontostunk. A linzi sszecsapst nem is igazn elemeztk ki, inkbb gyorsan elfelejtettk. A kihagyott trencsni tizenegyes nagyban segtette a csapatot, de tudtuk, hogy ha a sajt jtkunkat nyjtjuk, akkor annak meglesz az eredmnye. Az ellenfl megfogyatkozst kveten mr teljesen mi irnytottuk a tallkoz menett. Jl jtszottunk, gy megrdemelten tartottuk otthon a hrom pontot rtkelte a tegnapi DAC-Trencsn (3:1) mrkzst Marko Divkovi, aki kt gllal jrult hozz a sikerhez.

A 21 esztends horvt tmad tegnap az 5. s a 6. bajnoki tallatt szerezte ebben az idnyben, gy e tekintetben a 2020/21-es vad mr most a legsikeresebb szmra a felntt plyafutsa sorn. Az ezt megelz szezonokban fokozatosan hrom, t, tavaly pedig ismt t alkalommal tallt a hlba. Ami a hatkonysgomat illeti, az edzseken kemnyen dolgozom s mindegyik meccsen szz szzalkot akarok nyjtani. J formban rzem magam. Tegnap akr mesterhrmast is szerezhettem volna, megvoltak r a lehetsgeim. Az els glomnl Kalmrtl kaptam kivl labdt, amelyet sikerlt idelisan eltallnom. A msodiknl megcsinltam a cselt a vdvel szemben s a rvidsarkot vettem clba. rlk, amirt sikerlt betallnom. Szerintem szp glokat szereztem.

A DAC szurkoli boldogan tekinthetnek a bajnoki tabellra, amelyet pontvesztesg nlkl ural csapatunk. Ugyanilyen rmteli a legjobb gllvk tblzatra vetett pillants is, ahol a nyolcglos Kalmr vezet, akit Divkovi (6, a nyitrai Fakoval) kvet. Nyolc fordul utn is szzszzalkosak vagyunk, de ez mg nem jelent semmit. Tovbbra is kemnyen kell dolgoznunk s lehetleg minden mrkzst megnyernnk. Mindannyiunk jl rezte magt a plyn, nem ktelkedtnk a sikernkben. Jl futballoztunk s megrdemelten gyzedelmeskedtnk tette hozz a Vinkovce vrosbl szrmaz futballista, aki a Fortuna Ligban eddig 85 mrkzsen 19 glt szerzett.