Hír

Marko Divković az Európa-bajnokságon!

Marko Divković az Európa-bajnokságon!

Hír
| sze 10.3.2021, Krisztián Nagy

A DAC fiatal támadója bekerült Igor Biščan szövetségi kapitány szűkített keretébe, amely részt vesz a 21 éven alatti Eb-n.

article_bannerarticle_banner

Két játékos is képviselheti a DAC-ot a közelgő 21 éven alatti kontinensviadalon. Marko Divković szereplése immár biztos, aki bekerült a horvátok 23 tagú végső keretébe. Martin Jedličkának sem lenne szabad hiányoznia a végső megmérettetésen, aki a selejtezők során a cseh fiatalok elsőszámú kapusa volt. Szomszédjaink szövetségi kapitánya, Karel Krejčí csak a jövő hét folyamán hirdet keretet.

Egyébként Csehország és Horvátország ugyanabban a selejtezőcsoportban szerepelt, amelyből a cseh fiatalok kerültek ki az első helyen. Divković és társai a kilenc csoportmásodik összesített táblázatának a negyedik legsikeresebb együtteseként kvalifikálták magukat az Eb-re.

Az egykori kiváló futballista és a horvát huszonegy éven alatti válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Igor Biščan tegnap hozta nyilvánosságra a keretét. Örömteli hír számunkra, hogy a 23 kiválasztott labdarúgó között helyet kapott a DAC támadója, Marko Divković is. „Nagyon boldog vagyok. Fiatalabb koromban arról álmodtam, hogy egyszer egy nagy tornán képviselhetem a hazámat. Ez tehát a gyermekkori álmom beteljesülése” – árulta el érzéseit Divko közvetlenül a kerethirdetést követően, aki 2017-től futballozik a Csallóközben.

A 21 éven alatti Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia közösen rendezi, amely a koronavírus-járvány miatt ezúttal a hagyományostól eltérően két fázisban kerül megrendezésre. Március végén a csoportkör van a programon, május végén-június elején pedig a negyeddöntőkkel veszi kezdetét a kieséses szakasz.

A horvát fiatalok a D-csoportba kerültek, amelynek a mérkőzései Szlovéniában zajlanak majd. A szomszédos országban fokozatosan Portugáliával (március 25.), Svájccal (március 28.) és Angliával (március 31.) csapnak össze. „Három kemény és nehéz találkozó vár ránk, amelyeken szeretnénk kiharcolni a negyeddöntőbe jutást. Nehéz csoportba kerültünk, de kellően jók vagyunk a továbbjutás kiharcolásához.” Minden csoportból az első két helyezett jut tovább. „Mindegyik csoportellenfelünk minőségi gárdával rendelkezik. Portugália és Anglia minden korosztályban az esélyesek közé tartoznak, Svájc pedig megnyerte a saját selejtezőcsoportját, így szintén erősnek ígérkezik. Viszont mi is jó generációval rendelkezünk és bízom a továbbjutásban. Abban is reménykedem, hogy pályára léphetek a tornán. Elsődleges célom a lehető legtöbbet kihozni magamból, hogy segítsek a csapatnak a lehető legtovább tartó menetelésben” – jelentette ki Marko Divković, aki 99 pályára lépése alkalmával 22 gólt szerzett a Fortuna Ligában. Az első és eddigi egyetlen válogatottbeli fellépését tavaly novemberben abszolválta a selejtezősorozat végén, pontosabban a Litvánia elleni mérkőzésen. A 7:0-s sikerhez akkor két gólpasszal járult hozzá.