Hr

Marko Divkovi az Eurpa-bajnoksgon!

Marko Divkovi az Eurpa-bajnoksgon!

Hr
| sze 10.3.2021, Krisztin Nagy

A DAC fiatal tmadja bekerlt Igor Bian szvetsgi kapitny szktett keretbe, amely rszt vesz a 21 ven alatti Eb-n.

article_bannerarticle_banner

Kt jtkos is kpviselheti a DAC-ot a kzelg 21 ven alatti kontinensviadalon. Marko Divkovi szereplse immr biztos, aki bekerlt a horvtok 23 tag vgs keretbe. Martin Jedliknak sem lenne szabad hinyoznia a vgs megmrettetsen, aki a selejtezk sorn a cseh fiatalok elsszm kapusa volt. Szomszdjaink szvetsgi kapitnya, Karel Krej csak a jv ht folyamn hirdet keretet.

Egybknt Csehorszg s Horvtorszg ugyanabban a selejtezcsoportban szerepelt, amelybl a cseh fiatalok kerltek ki az els helyen. Divkovi s trsai a kilenc csoportmsodik sszestett tblzatnak a negyedik legsikeresebb egytteseknt kvalifikltk magukat az Eb-re.

Az egykori kivl futballista s a horvt huszonegy ven alatti vlogatott jelenlegi szvetsgi kapitnya, Igor Bian tegnap hozta nyilvnossgra a kerett. rmteli hr szmunkra, hogy a 23 kivlasztott labdarg kztt helyet kapott a DAC tmadja, Marko Divkovi is. Nagyon boldog vagyok. Fiatalabb koromban arrl lmodtam, hogy egyszer egy nagy tornn kpviselhetem a hazmat. Ez teht a gyermekkori lmom beteljeslse rulta el rzseit Divko kzvetlenl a kerethirdetst kveten, aki 2017-tl futballozik a Csallkzben.

A 21 ven alatti Eurpa-bajnoksgot Magyarorszg s Szlovnia kzsen rendezi, amely a koronavrus-jrvny miatt ezttal a hagyomnyostl eltren kt fzisban kerl megrendezsre. Mrcius vgn a csoportkr van a programon, mjus vgn-jnius elejn pedig a negyeddntkkel veszi kezdett a kiesses szakasz.

A horvt fiatalok a D-csoportba kerltek, amelynek a mrkzsei Szlovniban zajlanak majd. A szomszdos orszgban fokozatosan Portuglival (mrcius 25.), Svjccal (mrcius 28.) s Anglival (mrcius 31.) csapnak ssze. Hrom kemny s nehz tallkoz vr rnk, amelyeken szeretnnk kiharcolni a negyeddntbe jutst. Nehz csoportba kerltnk, de kellen jk vagyunk a tovbbjuts kiharcolshoz. Minden csoportbl az els kt helyezett jut tovbb. Mindegyik csoportellenfelnk minsgi grdval rendelkezik. Portuglia s Anglia minden korosztlyban az eslyesek kz tartoznak, Svjc pedig megnyerte a sajt selejtezcsoportjt, gy szintn ersnek grkezik. Viszont mi is j genercival rendelkeznk s bzom a tovbbjutsban. Abban is remnykedem, hogy plyra lphetek a tornn. Elsdleges clom a lehet legtbbet kihozni magambl, hogy segtsek a csapatnak a lehet legtovbb tart menetelsben jelentette ki Marko Divkovi, aki 99 plyra lpse alkalmval 22 glt szerzett a Fortuna Ligban. Az els s eddigi egyetlen vlogatottbeli fellpst tavaly novemberben abszolvlta a selejtezsorozat vgn, pontosabban a Litvnia elleni mrkzsen. A 7:0-s sikerhez akkor kt glpasszal jrult hozz.