Interj

Martin Rymarenko: Folyamatos fejldsi grbe

Martin Rymarenko: Folyamatos fejldsi grbe

Interj
| p 6.8.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Boldog vagyok. Bzom abban, hogy tovbbra is lehetsget kapok s sikeresek lesznk. Nemcsak n, hanem fleg a csapat. A DAC huszonkt ves neveltje a bizonytk arra, hogy Somorjrl is lehetsges egyenesen az els ligba ugrani.

article_bannerarticle_banner

Nyron Somorjrl rkeztl a DAC-hoz. Mennyire teljesltek az elvrsaid az azta eltelt kzel kt hnap alatt?
Elssorban meg akartam ismerni a csapatot s minl gyorsabban beilleszkedni. gy vlem, sikerrel jrtam. Nem szmtottam arra, hogy ilyen gyorsan rgtn a kezdcsapatban kapok lehetsget, de hls s boldog vagyok emiatt. Remlhetleg ez gy fog folytatdni, s hamarosan jnnek majd a glok is. A srcok nagyon jl fogadtak, mindenki segtksz. A tbbgket mr ismertem az edzsekrl s az A-csapat felkszlsi mrkzseirl. gy teht nem egy teljesen j krnyezetbe rkeztem, ami szintn segtett a beilleszkedsben.

Eddig ngy ttmrkzst abszolvltunk ebben a szezonban. Belgrdban bekerltl a meccsre nevezettek kz, Nagymihlyban jtt az lvonalbeli bemutatkozs, a Partizan elleni visszavgn els alkalommal az eurpai kupasorozatokban is plyra lphettl, a Liptszentmikls ellen pedig mr a kezdcsapatban kaptl helyet az els ligban szintn elszr. A sorminta alapjn az els glnak kellene kvetkeznie…
A fejldsem folyamatos felfel vel irnyt mutat. Boldog vagyok. Bzom abban, hogy tovbbra is lehetsget kapok s sikeresek lesznk. Nemcsak n, hanem fleg a csapat. A legjobb lenne rgtn a vasrnapi sszecsapson betallni, de a grda sikere az elsdleges, mindent megtesznk a hrom pontrt.

Mennyire voltl elgedett sajt magaddal az emltett hrom tallkozn?
Az els lvonalbeli meccsre mindenki emlkszik, m nekem kicsit balszerencss volt a bemutatkozsom, hiszen nagyarny veresget szenvedtnk a Nagymihly otthonban. A Partizan elleni sszecsapson abszolvlt tz perc hatalmas tapasztalat szmomra. Nagyon hls vagyok, hogy egy ilyen minsgi grda ellen lphettem plyra. A Liptszentmikls ellen a kezdcsapatban kaptam helyet, gyztnk, s volt is egy helyzetem. Hls vagyok, de mindig van min dolgozni.

Miben ltod a klnbsget az els s a msodik liga kztt?
Kt bajnoki tallkoz utn mg korai errl beszlni. A msodosztly is minsgi bajnoksg, sok nehz tallkozt jtszottuk ott. A Fortuna Liga mindenkppen gyorsabb, frgbb labdamunkt s gondolkodst ignyel, tovbb taktikailag is fejlettebb.

A te trtneted igazolja, hogy Somorjrl is lehetsges egyenesen az els ligba ugrani. Farmcsapatunk remekl kezdte a msodik vonal kzdelmeit. Ltsz ott olyan futballistkat, akik hamarosan esetleg a Fortuna Ligban is megmutathatjk magukat?
Igen, van ott jnhny src, akikben hatalmas lehetsg rejlik. lvonalbeli tapasztalatokkal rendelkez futballistik is vannak, gy teht a csapatot a fiatalos lendlet s a tapasztalat j egyvelege alkotja.

A tmadink, s sszessgben a csapattagok is, hasonl korak vagytok. A legtbb csatrunk viszont nagyobb lvonalbeli tapasztalatokkal rendelkezik, van teht kitl tanulnod. Mit sikerlt az itt tlttt idd alatt ellesni a tbbiektl?
Mindegyik tmadnak megvan a tudsa, s tbb lvonalbeli tapasztalattal rendelkezik. Szerencss vagyok, hogy velk edzhetek s meg akarom mutatni, hogy nem csak ltszmnvel futballistnak rkeztem, hanem szeretnk megkzdeni a kezdcsapatbeli helyemrt is.

Egyni s csapatszempontbl is mivel lennl elgedett az idny vgn?
Ami az egyttest illeti, a tavalyi szezonban elrt helyezs fellmlsnak rlnk. Mindegyik csapat szeretne fejldni, ez all mi sem vagyunk kivtelek. Tisztban vagyunk a klub ambciival. Ami engem illet, minl tbb jtkpercet akarok kapni s szerintem akkor a glok is jnnek majd. Bzom magamban.

Vasrnap kvetkezik a harmadik bajnoki tallkoz, amelyen ezttal a Szered lesz az ellenfl. Mit vrsz az sszecsapstl?
Semmikppen sem lesz egyszer dolgunk, de elnynkre vlhat, hogy a nagyszombati stadionban lpnk plyra, ahol minsgi a gyepsznyeg. A Szered egy harcos grda, gy mindenkppen nehz meccsre szmtok.