Hr

Martin Rymarenko j szerzdst rt al

Martin Rymarenko j szerzdst rt al

A-CSAPAT
|
Hr
| h 5.7.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

A huszonktves tmad a 2022/23-as idny vgig hosszabbtott.

Martin Rymarenko, a hszesztends offenzv jtkosunk, aki a tmadsor kzepn s szln is bevethet, ktves szerzdst rt al, amely 2023. jnius 30-ig rvnyes. Az eredeti kontraktusa nhny napja, 2021. jnius 30-n jrt le.

A Besztercebnyn szletett huszonktves (szl. 1999. prilis 9-n) futballista 2016 elejtl a DAC jtkosa, mg ifjsgi korban kerlt Dunaszerdahelyre. Rymarenko tagja volt a 18 ven alatti korosztlyos vlogatottnak. 2019 tavaszn Rvkomromban szerepelt vendgjtkosknt, mg a legutbbi kt szezont farmcsapatunkban, Somorjn tlttte. Mindkt alkalommal a 2. liga tdik legjobb gllvje lett elszr 8, legutbb pedig 14 glt szerezve. A nyri felkszlst a felntt csapatunkkal kezdte meg, a szombathelyi Halads elleni szombati sszecsapson gl s glpassz is szerepelt a neve mellett.

Rymi kivl tavaszt abszolvlt a somorjaiak szneiben s bizonytotta, hogy felkszlt az lvonalbeli labdargsra. Boldog vagyok, amirt a csapatunk tagjnak tudhatjuk t s bzom benne, hogy a legkzelebbi hnapokban lthatjuk t a DAC mezben villogni nyilatkozta klubunk sportigazgatja, Jan Van Daele.

Nagyon boldog vagyok, hiszen lnyegben itt nttem fel. A vezetedzvel s a sportigazgatval val beszlgetsek utn kzs megegyezsre jutottunk. Az edz elmondta, biztosan megadja nekem az eslyt a felkszls sorn, s vgl csak rajtam mlik, lek-e vele. Mindent megteszek annak rdekben, hogy jl sikerljn a felkszls s hogy a bajnoki szezonra is a csapattal maradhassak. Ez az elsdleges clom. Sokat segtett a Somorjn tlttt kt v. Lehet, hogy a szurkolk nem gy gondoljk, de a msodosztly egy nehz bajnoksg, amelynek megvan a maga sznvonala, s egy fiatal jtkos szmra remek kztes llomst jelent. Radsul a Somorja is a MOL Akadmin edz, ahol kivl felttelek llnak rendelkezsre mondta Martin Rymarenko az j szerzdse alrst kveten.

Sok sikert!