Hír

Matej Trusa a DAC-hoz igazol!

Matej Trusa a DAC-hoz igazol!

A-CSAPAT
|
Hír
| szo 1.7.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_bannerarticle_banner

A huszonkét éves támadó a Plzeň csapatától érkezik, 2026 nyaráig szóló szerződést aláírva, amely további egy évre szóló opciót tartalmaz.

Matej Trusa másfél év után visszatér a szlovákiai futballpályákra, ma ugyanis a DAC játékosa lett! Klubunk és a Viktoria Plzeň vezetősége megegyezett a futballista átigazolásáról, majd ezt követően 2026. június 30-ig szóló szerződést kötöttünk a 22 esztendős támadóval. A megegyezés további egyévnyi opciót is magába foglal.

A Nagymihályról származó labdarúgó (szül. 2000. november 29-én) a Zemplín neveltje, amelynek színeiben 2019 februárjában bemutatkozott a honi élvonalban. Négy szezon alatt 61 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában, amelyeken 13 gólt szerzett. A sikeres 2021-es naptári esztendőt követően, amely során a bajnokságban, a kupában és a 21 éven alatti válogatottban 19 gólt lőtt, a Viktoria Plzeň csapatához igazolt. A cseh gárda színeiben 2022 tavaszán hét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, hozzájárulva a bajnoki cím megszerzéséhez. Tavaly nyáron a Hradec Králové együtteséhez került kölcsönben, ahol 15 találkozón 2 gólt jegyzett.

Trusa tagja volt az U21-es szlovák korosztályos válogatottnak, 15 mérkőzésen 9 alkalommal is feliratkozott a gólszerzők közé.

„Először is magam és a családom miatt nagyon örülök ennek a lépésnek. Köszönöm a DAC-nak a lehetőséget és már várom a pillanatot, amikor pályára léphetünk a csodálatos stadionunkban a kiváló szurkolótáborunk előtt. Az átigazolásom picit hosszabb ideig húzódott, mert a Hradec csapatánál további egy évig volt érvényes a vendégjátékom, de a DAC már a múltban is szeretett volna megszerezni. Örülök, hogy harmadszor is kellettem a sárga-kékeknek, hálás vagyok emiatt. A legjobban az új csapattársaimmal való találkozást várom, az előző klubokból vagy a válogatottból már többüket is ismerem. Szintén várom az edzéseket, örülök a remek feltételeknek, Guľa vezetőedződnek és a szurkolóknak. A Nagymihály színeiben a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen csodálatos hangulat uralkodik a DAC hazai mérkőzésein. Rövidtávú célom, hogy mihamarabb beilleszkedjek a kollektívába” – jelentette ki a szerződése aláírását követően új támadónk.

Matej egy olyan játékos, aki a tárgyalások megkezdése óta nagyon szeretett volna a klubunkhoz igazolni. A személyében egy univerzális támadójátékos érkezik hozzánk, aki mindkét szélen és ékként is képes futballozni. Ráadásul nagyon jól ismeri a honi bajnokságot, és a benne rejlő tehetségével azonnal segíthet a klubnak a további fejlődésben– üdvözölte Trusát a DAC-nál Jan Van Daele sportigazgató.

Matej, üdvözölünk a DAC-ban, sok sikert!

article_banner
article_banner