Interj

Mateus Brunetti: Mr otthon rzem magam itt

Mateus Brunetti: Mr otthon rzem magam itt

Interj
| cs 12.8.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A DAC minden poszton komoly minsggel rendelkezik. Mg az sszjtkon kell javtanunk s ha ez sikerl, akkor biztos vagyok benne, hogy eredmnyesebbek lesznk. A brazil htvd eddig egyetlen percet sem hinyzott a szezon sorn.

article_bannerarticle_banner

Mateus, a tli rkezsed ta hogyan sikerlt megszokni az itteni krnyezetet?
Kezdetben nem volt egyszer, most azonban mr boldog vagyok, s otthon rzem magam. Brazlival sszehasonltva sok minden ms, pldul az telek, az idjrs vagy a tnyleg bonyolult nyelv, de lassacskn mindenhez hozzszokom. Egy professzionlis sportolnak meg kell rtenie, hogy mindegyik orszgnak megvan a maga kultrja s ha sikeres szeretne lenni, akkor alkalmazkodnia kell. Ebben a somorjai szerepvllalsom is segtett tavasszal, ahol lehetsgem volt megismerkedni a szlovkiai futballstlussal.

Brazliban a msodosztlyban futballoztl. Hogyan hasonltand ssze az ottani msodik ligt a Fortuna Ligval?
Brazlihoz kpest itt kevesebb a mrkzs, tbb idnk van teht a regenercira s a felkszlsre. Mindkt bajnoksg magas sznvonal. A jtkstlusban nagy klnbsg van, itt sokkal intenzvebbek a meccssek. Eddig nem volt sok lehetsgem tallkozni a szurkolinkkal, de azt mr tapasztalhattam, hogy ugyanolyan szenvedlyesek, mint a brazilok ezt pedig nagyra rtkelem a klubnl. Pont a szurkolk jelentik a nagy klnbsget a szlovkiai csapatok kztt. k motivlnak minket ebben a nem tl eredmnyes idszakban is.

Ki a legnagyobb szurkold otthon?
A csaldunk rendkvl sszetart, gyakran tallkoznak, s egytt kvetik figyelemmel a mrkzseinket. A nagymamm, desanym, lnytestvrem, bartnm s fivrem. gy volt ez egsz plyafutsom sorn, s ez azt kveten is folytatdik, hogy a DAC-hoz igazoltam. Sok energit kapok tlk.

Te vagy annak a ngy jtkosnak az egyike, aki a szezon elejn mg egy percet sem hinyzott (Jedlika, Beskorovainyi, Brunetti, Schfer). Szmoltl ezzel a nyri felkszls indulst megelzen?
Nagyon boldog vagyok, hogy bekerltem a kezdcsapatba. Nap mint nap kemnyen dolgozom, hogy az edzseken s a meccseken is lehet legtbbet nyjtsam. Egyttesnk minden poszton komoly minsggel rendelkezik. Mg az sszjtkon kell javtanunk s ha ez sikerl, akkor biztos vagyok benne, hogy eredmnyesebbek lesznk.

A Partizan Belgrd elleni prharcban is vgig plyn voltl az Eurpa Konferencia Ligban. A szerbek voltak plyafutsod eddigi legersebb ellenfelei?
A Partizan remek csapattal rendelkezik s a belgrdi volt a legersebb grda, amellyel az Eurpban val rkezsem utn sszecsaptam. Odahaza, Brazliban azonban olyan labdargkkal futballozhattam, akik hossz ideig szerepeltek eurpai bajnoksgokban s olyan csapatoknl is megfordultak, mint a PSG, az AS Roma vagy a brazil vlogatott. Ezen kvl nhny komoly meccset abszolvltam a Fluminense, Coritiba, Cruzeiro, Chapecoense, Avai s msok ellen is.