Hír

Megszakad végre gólínségünk?

Gyors egymásutánban következnek a Fortuna Liga mérkőzései, kilenc nap alatt immár a harmadik találkozó vár ránk. A 2014/15-ös évad utolsó előtti fordulójában csapatunk Breznóbányára látogat, ahol a mezőny újonca, a Zólyombrézó fogadja ideiglenesen az ellenfeleit. Az összecsapás szombaton 17.15-kor kezdődik. 

Az utolsó két forduló mérkőzéseit egy időben játsszák, bár a bajnok és a kieső csapat kiléte már pár nappal ezelőtt ismertté vált. Az AS Trencsén története első bajnoki címét szerezte, és legalább egy évre a besztercebányai Dukla búcsúzik az élvonaltól.

Csapatunk az utolsó előtti fordulóban az újonc és jelenleg utolsó előtti ŽP Šport Zólyombrézóval méri össze erejét. A vasgyáriak tavasszal a miavaiakkal együtt a legkevesebb pontot szerezték az utolsó helyen álló Besztercebánya után, mindössze nyolcat. A legutóbbi négy fordulót négy vereséggel és 2:12-es gólaránnyal abszolválták, így visszacsúsztak az utolsó előtti helyre. Összesen 29 pontot szereztek, ebből 23-at odahaza - az otthoni mérkőzések táblázatán a tízedik helyet foglalják el. Még emlékszünk rá, hogy az első élvonalbeli találkozásunkkor, az aktuális idény 10. fordulójában három góllal küldtek minket haza. Stadionjuk átépítése miatt a zólyombrézóiak tavasszal a szomszédos Breznóbányán fogadják az ellenfeleiket, ahol kevesebb sikerben volt részük. Hat mérkőzésből kettőn győztek (A Szenice és a Miava ellen is 2:1-es sikert arattak), és két döntetlen mellett (1:1 a Kassa és a Besztercebánya ellen) az utolsó két találkozójukat elvesztették (Zsolna 2:3, Aranyosmarót 0:2). Az elmúlt fordulóban Kassára látogatott az újonc, ahol 0:5-ös vereséget szenvedett, ami a szezon legnagyobb arányú veresége volt számukra.

Ahogy fentebb már említettük, a szezon első egymás elleni összecsapásán szeptemberben 0:3-as vereséget szenvedtünk Zólyombrézón, míg a dunaszerdahelyi visszavágón Michalík 89. percben szerzett fejesgólja volt a mérkőzés egyetlen találata. A DAC csak hét gólt lőtt a tizenkét tavaszi forduló során, és pont a gólínség az, ami csapatunkat a tabella alsó felében tartja. Bízzunk benne, hogy holnap ebben az irányban is javulást tapasztalhatunk.

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Teljes: 2  1-0-1, gólarány 1:3

Az ellenfél otthonában: 1  0-0-1, 0:3

A Fortuna Liga 32. fordulójának műsora:

Szombat, 2015. május 23., 17.15: Podbrezová-DAC, Slovan-Zlaté Moravce, Trenčín-Žilina, Trnava-Banská Bystrica, Myjava-Ružomberok, Košice-Senica

A ZP Šport Podbrezová-FC DAC 1904 bajnoki mérkőzés holnap 17.15-kor kezdődik, játékvezetők Horváth - Benko, Bednár.

Mint minden tétmeccsről, holnap Breznóbányáról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon!

Kapcsolódó hírek

Hír
Hír