Hír

Michalík fejese három pontot ért

Az új csapatkapitány, źubomír Michalík 89. percben szerzett fejesgólja három pontot ért a vasgyáriak elleni mérkőzésen. Az első félidőben sok hibával, körülményesen játszottunk, fordulás után azonban feljavultunk, és a végén csattant az ostor - Brašeň szögletét Michalík fejelte a hálóba. Maric edző ezzel megszerezte első győzelmét a DAC színeiben.

A mérkőzés első helyzetét az 5. percben jegyezhettük fel, amikor a vendégek közül Nworah futott el a bal szélen, majd beadását Vaščák fejjel Polaček kapuja fölé küldte. A további percekben főleg a középpályán mozgott a labda, és bár valamivel többet birtokoltuk, a vendégek kapuját először csak a 23. percben veszélyeztettük: Szarka elől Hanák kapus az utolsó pillanatban tisztázott. A félidő legnagyobb helyzete a vasgyáriak előtt adódott a 32. percben: Greško iramodott meg a bal szélen, beívelt, és Škutka a kapufára emelt. A túloldalon Sesar előtt mentettek a védők, majd a 35. percben szükségünk volt Polaček reflexeire, aki Nworah ziccerét hatástalanította. A félidő hajrájában Ljubicic lövése szállt mellé, míg Štepanovský ugyan becselezte magát a vendégek tizenhatosába, de átadása kissé pontatlanra sikeredett.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltunk, a frissen beállt Sarr két percnyi játék után majdnem betalált, és Štepanovský, valamint Ljubicic kísérletei sem hozták a várva várt gólt. Az 55. percben Ujlaky iramodott meg a jobb szélen, középre gurítását több játékos is elvétette, így  Ljubicic került gólhelyzetbe, ám lövése centikkel elkerülte a kaput. A mérkőzés folytatásában továbbra is domináltunk, de lövési kísérleteink pontatlanok (Ljubicic, Brašeň), illetve erőtlenek (Ljubicic, Szarka) voltak. Majd jött a 89. perc, és benne kilencedik szögletünk, amelyet Brašeň küldött a tizenhatosba, és Michalík reagált a leggyorsabban - 1:0! A hosszabbítás kezdete előtt Polaček volt a helyén Vaščák közeli fejesénél, így otthon tartottuk a három pontot, és kezdődhetett az ünneplés.

Küzdelmes mérkőzésen tehát megszereztük a három pontot. Négy nyeretlen forduló után sikerült ismét győzni, ezzel a tabella hetedeik helyére léptünk előre. Szurkolóink ismét fantasztikus hangulatot teremettek, az egész kilencven perc alatt hajszolva csapatunkat, nagy részt vállaltak a mai sikerből. Jövő héten vasárnap (március 15.) az ősi rivális Slovan otthonában vendégeskedünk, 19:00-órai kezdettel.

Edzői nyilatkozatok:

Tomislav Maric, DAC: „Az első félidőben lassan vettük fel a játék iramát, sok hibát vétettünk, idegesen játszottunk. Szerencsénk is volt, és Polaček is nagyot védett. A második félidő már más volt, csapatunk megmutatta tudását és akaratát. A második játékrész elején több nagy helyzetet kihagytunk, de az utolsó percig megküzdöttünk a győzelemért, és végül, ha nehezen is, de sikerült begyűjteni a három pontot.“

Branislav Benko, Zólyombrézó: „Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, jó teljesítményüket győztes góllal koronázták meg a 88. percben. Az első félidőben két óriási helyzetet puskáztunk el. Ha az ilyen helyzeteket kihagyjuk, akkor nincs esélyünk a győzelemre. Pláne ilyen kiváló hangulatban, amilyet a hazai szurkolók teremtettek.“

Kapcsolódó hírek