Interjú

Milan Dimun: A klubtörténelem részeseivé akarunk válni

Milan Dimun: A klubtörténelem részeseivé akarunk válni

A-CSAPAT
|
Interjú
| sze 17.5.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Cséfalvay Á.András

„Mindhárom egymás elleni mérkőzést megnyertük, remélhetőleg ez a sorozat a hétvégén is folytatódik majd.” Milan Dimun bízik abban, hogy a szezon utolsó találkozóját követően mi adjuk a bajnokság gólkirályát és hogy további klubrekordok kerülnek megdöntésre.

Véget ér az idény, amely számodra a második volt klubunk színeiben. Hogyan vélekedsz a Besztercebánya elleni szezonzáróról?
„Természetesen igyekszünk mindent megtenni, hogy győzelemmel fejezzük be az évadot. Szeretnénk jó teljesítménnyel és három ponttal elköszönni a szurkolóktól. Remélhetőleg sikerrel járunk. Nem hiányzik a motiváció, jó lenne hozzásegíteni Krstot a gólkirályi címhez. Bízom benne, hogy sikerül betalálnia és megszilárdítja első helyét a góllövőlistán. Azzal szintén tisztában vagyunk, hogy a DAC élvonalbeli történelmének a legtöbb pontos és a legtöbb győzelmet hozó szezonját zárhatjuk, mindenképpen a klubtörténelem részeseivé akarunk válni. Mindent megteszünk, hogy szombaton három ponttal örvendeztessük meg a szurkolókat.”

A Dukla elleni eddigi három egymás elleni meccs egyaránt a DAC sikerét hozta, emellett mindegyiken három gólt szereztünk, te pedig végig a pályán voltál ezeken az összecsapásokon. Hogyan emlékszel vissza a mérkőzésekre?
„A legemlékezetesebbet a rájátszás első fordulójában abszolváltuk idegenben, ahol elég vad menete volt a meccsnek, de végül sikerült 3:2-re győznünk. Mindhárom egymás elleni összecsapást megnyertük, remélhetőleg ez a sorozat a hétvégén is folytatódik majd.”

Mi lehet a Dukla elleni siker kulcsa?
„Az ellenfél a gyors ellentámadásokban erős, erre oda kell figyelnünk. Egységesek akarunk lenni, a saját játékunkat játszani és csak saját magunkra összpontosítani. Remélhetőleg megmutatjuk az erősségeinket és otthon tartjuk a pontokat.”

Várod már az idény végét és az azt követő pihenőt?
„Nehéz hónapok állnak mögöttünk, mindegyikünknek szüksége van egy kis pihenésre és arra, hogy új erőt gyűjtsön a következő időszakra. Bízom benne, hogy a szünet után motiváltabban térünk vissza, hogy a következő szezonban komoly sikert érhessünk el. Jelenleg természetesen a szombati összecsapás a legfontosabb, amelyet meg akarunk nyerni, majd csak azt követően gondolhatunk a kirándulásokra.”

article_bannerarticle_banner