Interj

Milan Dimun: A klubtrtnelem rszeseiv akarunk vlni

Milan Dimun: A klubtrtnelem rszeseiv akarunk vlni

A-CSAPAT
|
Interj
| sze 17.5.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern, Csfalvay .Andrs

Mindhrom egyms elleni mrkzst megnyertk, remlhetleg ez a sorozat a htvgn is folytatdik majd. Milan Dimun bzik abban, hogy a szezon utols tallkozjt kveten mi adjuk a bajnoksg glkirlyt s hogy tovbbi klubrekordok kerlnek megdntsre.

Vget r az idny, amely szmodra a msodik volt klubunk szneiben. Hogyan vlekedsz a Besztercebnya elleni szezonzrrl?
Termszetesen igyeksznk mindent megtenni, hogy gyzelemmel fejezzk be az vadot. Szeretnnk j teljestmnnyel s hrom ponttal elksznni a szurkolktl. Remlhetleg sikerrel jrunk. Nem hinyzik a motivci, j lenne hozzsegteni Krstot a glkirlyi cmhez. Bzom benne, hogy sikerl betallnia s megszilrdtja els helyt a gllvlistn. Azzal szintn tisztban vagyunk, hogy a DAC lvonalbeli trtnelmnek a legtbb pontos s a legtbb gyzelmet hoz szezonjt zrhatjuk, mindenkppen a klubtrtnelem rszeseiv akarunk vlni. Mindent megtesznk, hogy szombaton hrom ponttal rvendeztessk meg a szurkolkat.

A Dukla elleni eddigi hrom egyms elleni meccs egyarnt a DAC sikert hozta, emellett mindegyiken hrom glt szereztnk, te pedig vgig a plyn voltl ezeken az sszecsapsokon. Hogyan emlkszel vissza a mrkzsekre?
A legemlkezetesebbet a rjtszs els forduljban abszolvltuk idegenben, ahol elg vad menete volt a meccsnek, de vgl sikerlt 3:2-re gyznnk. Mindhrom egyms elleni sszecsapst megnyertk, remlhetleg ez a sorozat a htvgn is folytatdik majd.

Mi lehet a Dukla elleni siker kulcsa?
Az ellenfl a gyors ellentmadsokban ers, erre oda kell figyelnnk. Egysgesek akarunk lenni, a sajt jtkunkat jtszani s csak sajt magunkra sszpontostani. Remlhetleg megmutatjuk az erssgeinket s otthon tartjuk a pontokat.

Vrod mr az idny vgt s az azt kvet pihent?
Nehz hnapok llnak mgttnk, mindegyiknknek szksge van egy kis pihensre s arra, hogy j ert gyjtsn a kvetkez idszakra. Bzom benne, hogy a sznet utn motivltabban trnk vissza, hogy a kvetkez szezonban komoly sikert rhessnk el. Jelenleg termszetesen a szombati sszecsaps a legfontosabb, amelyet meg akarunk nyerni, majd csak azt kveten gondolhatunk a kirndulsokra.