Interjú

Milan Dimun: Az ellenfélről szóló fontos információk birtokában a visszavágóra

Milan Dimun: Az ellenfélről szóló fontos információk birtokában a visszavágóra

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 18.7.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„Bízom benne, hogy az ellenfél alapos kielemzésével és tökéletes felkészüléssel az idegenbeli visszavágót is sikerrel vesszük és továbbjutunk.” Interjú Milan Dimunnal a grúziai visszavágó előtt.

Csütörtökön jön az Európa Konferencia Liga 1. selejtezőkörének visszavágója Grúziában. Néhány gondolat erejéig azonban térjünk vissza a Dila Gori elleni első összecsapásra, amelyen 2:1-es sikert arattunk a MOL Arénában. Hogyan láttad a meccset?
„Mindenképpen örülünk a győzelemnek. Egyúttal sok fontos információt is szereztünk az ellenfélről, amelyek a segítségünkre lesznek a visszavágón. Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, a grúz csapat megmutatta a tudását. A második felvonásnak a továbbjutás kiharcolásának céljával vágunk neki. Ezért mindent megteszünk.”

Miben mutatkozott meg az ellenfél minősége?
„Az edzői stáb felhívta a figyelmünket, hogy tudnak futballozni és hogy jók a labdabirtoklásban, ami be is igazolódott. Úgy gondolom, a mérkőzés egyes szakaszaiban képesek voltunk semmissé tenni ezeket az erősségeiket és remélhetőleg az ellenfél alapos kielemzésével és tökéletes felkészüléssel az idegenbeli visszavágót is sikerrel vesszük és továbbjutunk.”

Ez az első tapasztalatod a grúz labdarúgással?
„Eddig még nem játszottam grúz csapat ellen. A grúz labdarúgás az utóbbi időben fejlődésnek indult, a 21 éven alatti Európa-bajnokságon is szép eredményt értek el, egy nagyon nehéz csoport élén végeztek. Manapság már mindegyik európai kupaellenfél tud futballozni, úgy gondolom azonban, hogy jobb csapatunk van. Bízom benne, hogy ezt a pályán is megmutatjuk és olyan eredményt harcolunk ki, amellyel mi jutunk tovább.”

Voltál már Grúziában?
„Még nem, ezért nem is tudom, mit várhatok. Hagyom magam meglepni.”

A visszavágón kevésbé lesz barátságos a hangulat annál, mint amilyen nálunk volt…
„A grúz szurkolók tavaly a Slovan ellen is megmutatták magukat, így tisztában vagyunk azzal, hogy semmi könnyű és kellemes dolog sem vár ránk idegenben. Erről szól a labdarúgás, fel kell vennünk a kesztyűt, csak magunkra összpontosítani és továbbjutni.”

article_bannerarticle_banner