Interjú

Milan Dimun: Egy új, pozitív impulzus

Milan Dimun: Egy új, pozitív impulzus

Interjú
| sze 1.12.2021, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András, Lelkes Ernő

„A szurkolók nagyon fognak hiányozni, de bízom benne, hogy győzünk, és legalább távolról örömet okozunk nekik.” Milan Dimunnal a Pohronie elleni mérkőzés előtt beszélgettünk, akik ellen az eddigi egyetlen találatát szerezte sárga-kékben.

article_bannerarticle_banner

Milan Dimun augusztusban igazolt a DAC-hoz a Cracovia Krakkó gárdájától, azóta pedig csapatunk stabil tagja. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy az azóta lejátszott 15 tétmérkőzés mindegyikén a kezdőcsapatban kapott helyet. „Nagyon jól érzem magam itt, már megszoktam Dunaszerdahelyt. Az első napokban, hetekben még el kellett intéznem egy-két dolgot Lengyelországban, de a kezdet minden helyen bonyolult. Viszont segítettek a csapattársak, az edzők, a családom, a barátnőm, így már kizárólag csak a labdarúgásra kell összpontosítanom.”

A csapat őszi eredményei nem voltak mindig ideálisak, de a legutóbbi két összecsapást sikerrel vettük. A Szenice felett aratott 1:0-s hazai győzelmet és az ugyanilyen arányú trencséni sikert már az új vezetőedző, Joao Janeiro irányítása alatt értük el. „Az edzőváltás mindig egy új impulzust jelent a játékosoknak, és mindannyian boldogok vagyunk, hogy a legutóbbi két fordulóban hat pontot szereztünk. Bízom benne, hogy a lehető leghosszabbra nyújtjuk a sikersorozatunkat, és a téli szünetig a lehető legtöbb pontot gyűjtjük be. Javult a védekezésünk, az említett két meccsen gólt sem kaptunk. Ha hátul képesek vagyunk nullával lehozni a meccseket, akkor legalább egy pontot mindig szerzünk, emellett azonban hiszem, hogy megvan a minőségünk a gólszerzésre is.”

A győzelmi sorozatot már szombaton folytathatjuk, mégpedig a sereghajtó FK Pohronie ellen, akiknek Milan Dimun is betalált, megszerezve eddigi egyetlen gólját klubunk színeiben. „Természetesen örültem a találatomnak, amely annyival értékesebb volt, hogy idegenből sikerült elhozni a három pontot. Remélhetőleg a szombati összecsapás legalább olyan sikeres lesz a gólszerzés terén, mint az augusztusi volt. És ha esetleg nem, akkor legalább a három pont maradjon otthon, hogy folytathassuk a sikersorozatunkat. Semmiképpen sem becsüljük le az ellenfelet, hiszen a szezon során már sok pontot vesztettünk a papíron gyengébb együttesekkel szemben. Bízom benne, hogy ezúttal százszázalékos összpontosítással és maximális sikeréhséggel lépünk pályára.”

A jelenleg hatályban lévő megszorítások értelmében szombaton üres lelátók előtt lépünk pályára, bár a szezon első nyolc hazai találkozója 4566-os átlagnézőszámot hozott… „A szurkolók mindig segítenek nekünk, és képesek kiváló hangulatot teremteni. Mindannyiunknak hálásnak kell lennünk, hogy ilyen nagy számban látogatták a meccseinket, még ha a koronavírusjárvány tart is. Nagyon fognak hiányozni, de bízom benne, hogy győzünk, és legalább távolról örömet okozunk nekik” – kívánta a DAC 25 éves középpályása.