Interj

Milan Dimun: Nagy k esett le a szvnkrl

Milan Dimun: Nagy k esett le a szvnkrl

Interj
| va 29.5.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A DAC-nl minden felttel adott, hogy folyamatosan az eurpai kupasorozatokban szerepeljen a csapat. A tapasztalt kzpplys az els csallkzi szezonja utn eurpai kupaszereplsnek rlhet.

article_bannerarticle_banner

Mindenkppen egy nagy k esett le a szvnkrl, boldogok vagyunk. Fel kell kszlnnk az elttnk ll szezonokra, hogy hamarabb elrjk az eurpai kupasorozatokba val kijutst, elkerlve az utols spszig val izgalmakat. A DAC-nl minden felttel adott, hogy folyamatosan az eurpai kupasorozatokban szerepeljen a csapat. A klubon bell mindenki boldog, hogy sikerlt ezt a clt teljestennk jelentette ki a play-off pnteki DAC-Trencsn (2:1) dntjt kveten Milan Dimun, aki a 22. percben a bal kapuft tallta el. Kr, hogy az els flidben nem szereztnk nagyobb elnyt, elg helyzetnk volt ehhez, de szerencsre 2:1-re gyztnk. A msodik jtkrszben nem kellett volna annyira visszahzdnunk, viszont gy sok helynk volt a gyors ellentmadsokra, amelyekbl tbbet is kihozhattunk volna. A gyztes tallatunk vgl egy rgztett jtkhelyzet utn esett s be kell vallanom, nem is tudatostottam, hogy ez Iliev Krstovi elleni szablytalansgbl fakadt, amelyhez nem szeretnk tovbbi kommentrt fzni. Boldogok vagyunk, hogy gy trtnt s hogy nyertnk. A hasonl meccseken csak az eredmny szmt, mi pedig hoztuk ezt.

A 25 ves kzpplys szezonrtkelje pedig gy hangzik: Szerintem a jtkoskeretnk minsge adott az Eurpa Konferencia Ligban val indulsi jog kiharcolsra. Sajnos ez nem sikerlt korbban, a rjtszs sorn, ezrt alaposan fel kell kszlnnk a kvetkez idnyre. A szezon eltti clkitzsnk egy eurpai kupaszerepls volt, ezt teljestettk, de jobb helyezst is elrhettnk volna a tabelln. A szezon egsznek kirtkelse azonban a vezetsg feladata.