🏟 Vsrolj jegyet a DAC - Zsolna mrkzsre, rplis 21-n, 19:30-tl a MOL Arnban!      -3️⃣0️⃣% Brletes szurkolinkat a Zsolna elleni meccsnapon 30%-os rkedvezmnnyel vrjk kijellt termkeink a DAC store-ban s e-shopunkon. 👕 Bjj bele Legendrium ruhakollekcink legjabb darabjaiba! 💳 Regisztrlj a FANPORTAL-ra s tltsd fel a Cashless-ed online!
Interj

Milan Dimun s Erik Painda a Kassa elleni felkszlsi tallkozrl

Milan Dimun s Erik Painda a Kassa elleni felkszlsi tallkozrl

Interj
| va 22.1.2023, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs, Lelkes Ern

A kassai szlets Milan Dimun els alkalommal lpett plyra szlvrosa ellen, a DAC egykori csapatkapitnya, Erik Painda pedig hosszabb id utn trt vissza Dunaszerdahelyre. A tegnapi felkszlsi mrkzs utn mindkettejket megszltottuk.

article_bannerarticle_banner

Milan Dimun Kassn ltta meg a napvilgot s a helyi MFK neveltje volt, amelynek szneiben plyafutsa els 15 bajnoki plyra lpst gyjttte. A lengyel Cracovia Krakknl eltlttt t ve utn 2021 nyarn rkezett a Csallkzbe. Tegnap els alkalommal lpett plyra szlvrosa egyttese ellen. Eddig mg sohasem jtszottam a nevelklubom ellen, de nagyon megrltem, amikor megtudtam, hogy a Kassa lesz az ellenfl. Volt egy plusz motivcim, hiszen sok srcot ismerek onnan, mg ha komoly vltozsok is mentek vgbe nluk. gy gondolom, nem nyjtottak rossz teljestmnyt a vendgek, bzom benne, hogy sikerl feljutniuk a Fortuna Ligba. Az lvonalba tartoznak s remlhetleg stabil rsztvevi lesznek a legjobbak meznynek mondta a 26 ves kzpplys, aki a DAC-Kassa (2:1) felkszlsi mrkzs els flidejt tlttte a plyn.

A meccse menetrl gy vlekedett: Jl kezdtk az sszecsapst, igyekeztnk kombinlni, ami ment is. Voltak rosszabb szakaszaink, de tbb volt a j. Sok helyzetet dolgoztunk ki, kr, hogy csak kt glt lttnk, de a 2:1-es eredmny is j. Lehet r pteni, de azt is tudjuk, miben kell mg fejldnnk. Bzom benne, hogy tovbbra is ezen az ton haladunk tovbb s nemcsak a felkszls folyamn jnnek majd a gyzelmek, hanem a bajnoksgban is.

Az FC Kassa 33 esztends csapatkapitnya, Erik Painda is a kelet-szlovkiai nagyvros szltte. 2015 s 2018 kztt 93 lvonalbeli sszecsapson viselte a DAC mezt, ezeken 32 glt szerzett. Ezzel a termssel a klubtrtnet legsikeresebb gllvi kztt az 5. helyen ll. Tisztban voltunk vele, hogy nehz meccs vr rnk. Folyik a felkszls, de n s a tbbi jtkos is rlt a DAC elleni tallkoznak, mivel egy lvonalbeli csapatrl van sz, fantasztikus akadmival. Fleg az els flidben volt sznvonalas a mrkzs, alaposan kifutottuk magunkat, voltak lehetsgeink. Taln jobb eredmnyt is elrhettnk volna, de nem baj, mg a felkszlsi idszak zajlik. Szvesen jrok Dunaszerdahelyre, szp meccs volt ez szmomra. Kr, hogy a rossz id miatt nem jtt ki mg tbb szurkol, lehetsgem volt elbeszlgetni az edzvel, a srcokkal s a klubban dolgozkkal. Kellemes volt.