Interj

Miroslav Ker: A DAC eurpai szint klub

Miroslav Ker: A DAC eurpai szint klub

A-CSAPAT
|
Interj
| ke 23.5.2023, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs, Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

Meg kell emltenem a csapattrsaimat is, nlklk nem lennk itt. Remek kzssget alkotunk, amelyben egymst hztk felfel a jtkosok. Miroslav Ker rgtn az els dunaszerdahelyi idnyben bekerlt a Szezon tizenegybe.

Miro, gratullunk az lomcsapatba val bekerlshez. Hogyan rtkelnd a nemrg befejezdtt idnyt?
Taln pozitvan. A szezon sokat adott, de sok mindent el is vett. A Dunaszerdahelyre val rkezsem els napjtl reztem a klub s a szurkolk risi tmogatst, ez pedig egy id elteltvel egy kivl msodik helyezssel cscsosodott ki. Termszetesen tbbet is el akartunk rni, de sajnos nem voltunk elegek ehhez. gy gondolom azonban, hogy pozitvan kell rtkelnnk az idnyt, amit a legutols mrkzs s a pards szurkoli hangulat is bizonytott. Ksznjk ezt s bzom benne, hogy a kvetkez vben sikerl mg feljebb jutnunk.

Tavaly nyron Csehorszgbl trtl vissza a szlovk lvonalba. Ha visszatekintesz erre, j dntst hoztl?
Abban az adott pillanatban gy vltem, hogy a Dunaszerdahelyre val rkezsem lehetne a legjobb megolds, ami az elmlt hnapokban be is bizonyosodott. Szerintem a DAC mr egy eurpai szint klub, az itteni felttelek btran sszehasonlthatak a kontinens legjobb klubjainl tapasztalhatkkal. Szlovkiai viszonylatban ez teljesen szokatlan. Meg voltam gyzdve arrl, hogy itt tovbb fejldhetek, egyttal pedig kpes leszek a klub hasznra lenni s fordtva. Egymst segtjk.

Arrl, hogy egy sikeres szezont zrtl, az a tny is tanskodik, hogy bekerltl a szakrtk s a jtkosok szavazatai alapjn fellltott idny legjobb tizenegybe is…
Nagyon boldog vagyok, szeretnk ksznetet mondani a klubnak. Meg kell emltenem a csapattrsaimat is, akik nlkl nem lennk itt. Remek kzssget alkotunk, amelyben egymst hztk felfel a jtkosok. Nekik ksznheten is tartok itt.

Rajtad kvl mg Nikola Krstovi is bekerlt a Fortuna Liga hivatalos lomcsapatba. Hogyan jellemeznd t?
Nha nehz vele (nevet), de a csapat segtsgre van, gy nagyon hlsak vagyunk ezrt. A gljaival mindig magasabbra juttatta a grdt, de nlklnk nem lett volna kpes elhdtani a glkirlyi cmet. Egymst segtettk, errl szl a futball. gy gondolom, s a csapat is jl teljestett, ezrt is abszolvlhattunk egy sikeres szezont.

A csapattrsaid kzl kit hinyoltl a Legjobb Tizenegyben?
Mink volt a bajnoksg legjobb vdelme, a legkevesebb glt kaptuk, ezrt gy vlem, hogy valamelyik htvdnk megrdemelte volna.

Hogyan tltd a pihenheteket?
A csalddal egyhetes dlsre utaztunk, ami a tlen nem jtt ssze. rlk, hogy els alkalommal utazhattunk gyerekestl s hogy alaposan kipihenhetjk magunkat. Termszetesen az edzi stb klnfle futgyakorlatokat ksztett neknk s megltjuk, hogy kapok-e meghvt a vlogatottba. Az egyni edzsterv nem annyira megterhel, igazn majd csak a nyri felkszls kezdetn fog kellennk hajtani.