Hr

Nmeth Krisztin a DAC jtkosa!

Nmeth Krisztin a DAC jtkosa!

A-CSAPAT
|
Hr
| sze 26.2.2020, Krisztin Nagy
article_bannerarticle_banner

A magyar vlogatott tmad a csatrsorunk megerstsre rkezik.

Klubunk vezetsge megegyezett a magyar vlogatott tmad Nmeth Krisztinnal a szerzdse feltteleiben, aki msfl vre rkezik Dunaszerdahelyre.

A Gyrbl szrmaz 31 ves labdarg (szl. 1989.1.5-n) legutbb az amerikai MLS-ben a Sporting Kansas City egyttesnl futballozott. Gazdag plyafutst az ETO Gyrben s az MTK Budapestben kezdte, ahonnan 2007 nyarn megvsrolta t az FC Liverpool. Azta tbb orszgban s klubban is megfordult. Jtszott az AEK Athnben, az Olimpiakosz Pireuszban, a Waalwijkben, a Rodban, az Al-Gharafban, a New England Revolutionben s a mr emltett Sporting Kansas Cityben is.

Nmeth Krisztin szmra nem idegen vrosunk, hiszen gyakran megfordul itt a menyasszonynak ksznheten, aki ppen Dunaszerdahelyrl szrmazik.

Tbb mint tz ve msodik otthonomknt tekintek Dunaszerdahelyre, mondhatni teht, hogy szinte hazatrtem. Az vek sorn vgig kvettem a csapat szereplst s jl ltszik, milyen fejldsen ment t a klub Vilgi Oszkr irnytsa alatt. Titokban mindig is vgytam arra, hogy a fanatikus dunaszerdahelyi szurkoltbor eltt jtszhassak, illetve, hogy olyan helyzet addjon, amikor ide tudok igazolni. Ez most sszejtt, gy nagyon boldog vagyok nyilatkozta honlapunknak a DAC legfrissebb szerzemnye.

Tmadsorunk j sza az sszes ifjsgi korosztlyos vlogatottat is megjrta. A felntt nemzeti csapatba elszr 17 vesen kerlt be 2006 novemberben, m a bemutatkozsra 2010 mjusig kellett vrnia. Azta 37 mrkzsen kpviselte Magyarorszgot, ezeken ngy glt szerzett. Tavaly mjusban a Montenegr elleni mrkzsen els alkalommal a csapatkapitnyi karszalagot is viselhette.

Krisztin a nemzeti s nemzetkzi plyafutsval ptette fel a hrnevt. Mr hosszabb ideje kapcsolatban voltunk vele s most vgre eljtt a megfelel id, hiszen az otthonhoz kzel akarja megmutatni a kpessgeit. Nmnak sikeres munkt kvnunk a DAC-nl s biztosak vagyunk abban, hogy kzs ervel kpesek lesznk elrni a cljainkat kommentlta Nmeth rkezst a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Nmeth Krisztin a 18-as szm mezt fogja viselni a DAC-nl.