Hr

Nzk nlkl folytatdik a Fortuna Liga

Nzk nlkl folytatdik a Fortuna Liga

Hr
| cs 25.11.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Folytatdnak a Fortuna Liga kzdelmei, m legalbb az elkvetkez kt fordult nzk nlkl rendezik meg.

article_bannerarticle_banner

A hatlyba lpett lezrsok a szlovk lvonalbeli labdarg-bajnoksgot is rintik. A Fortuna Liga szigor elrsok alapjn, nzk nlkl folytatdik. Ez minimlisan az elkvetkez kt fordulra, teht a tizenhatodikra s a tizenhetedikre rvnyes. Azt, hogy milyen forgatknyv kvetkezik, ebben a helyzetben mg nehz megjsolni  rja a Fortuna Liga hivatalos oldala.

Mindannyian tisztban vagyunk a helyzet komolysgval. Megrtjk a lezrsokat, a stadionok a soron kvetkez kt fordulban zrva maradnak, s a Mrkzsrendezs Kziknyve alapjn fogunk eljrni. Mindig azt hangoztattuk, hogy elfogadjuk az llam irnytinak dntseit, s ebben a tekintetben a futball mindig pldartk volt. Ennek ellenre azonban tovbbra is azt valljuk, hogy a hatalmas kltri stadionok nem jelentenek kockzatot a jrvny terjedsnek tekintetben. Ez egybknt nemcsak a mi nzpontunk, az idevg klfldi tanulmnyok is altmasztjk ezt, amelyeket a kompetens szervek el trtunk, st a dn tanulmny eredmnyt publikltuk is. A stadionok kihasznltsgnak krdsben mindig a szzalkos vagy a szektoralap modell mellett tesszk le a voksunkat, amely a leghatkonyabbnak s a legigazsgosabbnak tnik. Nem rtettk a 200 50 szurkolrl szl flmegoldst, amely mindssze egy htig volt hatlyban. Szeretnnk azonban hangslyozni, hogy megrtjk a lezrsokat s bzunk benne, hogy a helyzet nem tart sokig, s a krhzakban tapasztalhat helyzet javulni fog mondja a LKU elnke, Ivan Kozk.

A sport a trsadalom fontos rsze, amely nagyon nehz helyzetet l meg. A gazdasgi s morlis vesztesgek hatalmasak. A jrvny nem r vget egy-kt hnap mlva, ezrt ezek a vesztesgek tovbb nnek.

Mindannyiunknak egy irnyba kellene haladnia. gy tnik, hogy a jelenlegi helyzetre az olts a vlasz. A bajnoksgunkban majdnem 85%-os az oltottsg a klubok keretein bell. Ilyen jelet is szeretnnk kldeni a trsadalomnak. Sajnos az llami szervek kommunikcija azt az rzst kelti az emberekben, hogy pont a tmegrendezvnyek jelentik a problmt a jrvny terjedsnek tekintetben. A szurkolk flnek kimenni a stadionokba, elhagyjk a szoksaikat. A klubok kpviseli azt krdezik, kinek is csinljk a futballt. s ez nem csak a labdargs problmja. Sajnlatos, hogy nlunk gy tekintenek a sportra, mint a trsadalomra leselked veszlyre, s nem egy olyan rendkvl fontos szolgltatsra, amely elengedhetetlen az letben fzte hozz a LKU elnke.