Interj

Nikola Krstovi: Egy igazi rangad vr rnk

Nikola Krstovi: Egy igazi rangad vr rnk

Interj
| cs 6.10.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Tizenegyen vagyunk a plyn s ha brmelyik csapattrsam szerez glt, ugyangy tudok rlni. Nikola Krstovi Kalmr Zsolttal a DAC legjobb gllvje a Zsolna elleni sszecsapsokon. A montenegri tmad 20 gllal szeretne llni az sz vgn.

article_bannerarticle_banner

Nikola Krstovi s a besztercebnyai Rbert Polievka vezetik a Fortuna Liga gllvlistjt, mindketten hatszor talltak be. A DAC mesterlvsze a legutbbi fordulban a Liptszentmikls ellen aratott siker gyztes gljban is tevkeny szerepet jtszott, hiszen pont az beadst kveten tallt be vdhetetlenl a sajt kapujba a hazaiak vdje, Bielk. Pedig a montenegri csatr egszsggyi gondokkal kszkdtt a vlogatott sznet sorn, amelyek meggtoltk, hogy plyra lphessen a Nemzetek Ligja mrkzsein. Egy ki szakads volt a combizmomban, htnapos terpia utn azonban ismt felpltem, gy a Liptszentmikls ellen is szerepelhettem. rlk, hogy sikerrel vettk az akadlyt s rtkes hrom pontot szereztnk. Hossz id utn sikerlt diadalmaskodnunk idegenben s nagyon remlem, hogy ezt vasrnap a Zsolna ellen is folytatjuk a stadionunk j gyepsznyegn mondta a 22 ves futballista, akit a DAC szurkoli a tavasz legjobbjnak vlasztottak.

Krsto Kalmr Zsolttal a DAC trtnelmnek a legjobb gllvje a Zsolna elleni sszecsapsokon; mindketten 4 tallatot szereztek. A sosonok a montenegri tmad kedvenc ellenfelei kz tartoznak, hiszen februrban ellenk rte el az els mesterhrmast srga-kkben s a jelenlegi idny 2. forduljban szerzett pards ollzsos tallatnak ksznheten nyerte a jlius hnap gljrt meghirdetett szavazst. Szeretek a Zsolna ellen futballozni, j csapatuk van, igyekeznek egy-ktrintre jtszani s tmadni, ami megfelel nekem. Ennek ksznheten tbb terem van ellenk, mint az olyan csapatokkal szemben, amelyek mlyen htra hzdnak. Legutbb egy nagyon j, mindkt oldalon sok helyzetet hoz meccset jtszottunk Zsolnn, amelyet megnyerhettnk volna. Akkor ez nem jtt ssze, ezttal azonban csak a hrom pont elfogadhat. Az egsz ht folyamn becsletesen kszlnk az ellenflre, amelyet szeretnnk megelzni a tblzaton.

A Csallkzbe val rkezse ta a belgrdi Crvena zvezda egykori futballistja a DAC mind az t Zsolna elleni sszecsapsn szerepet kapott. Ezeken hrom srga-kk gyzelem mellett kt dntetlen szletett. J rzsekkel vrom a vasrnapot, bzom benne, hogy sikerl betallnom. A legutbbi kt fordulban nem lttem glt, de nem vagyok emiatt ideges. Ha nem iratkozom fel a glszerzk kz, de nyernk, akkor ugyangy elgedett leszek. Mindig a csapat az els. Tizenegyen vagyunk a plyn s ha brmelyik csapattrsam szerez glt, ugyangy tudok rlni. Egy igazi rangad vr rnk s mg ha nem is sikerlne glt lnm, bzom benne, hogy a legkzelebbi fordulkban, Aranyosmarton vagy odahaza a Zlyombrz ellen ismt eljn az n idm.

Nikola Krstovi a szezonban eddigi 18 ttmrkzsen szerepelt, ezeken 14 glig jutott a bajnoksgban hatszor, az Eurpa Konferencia Ligba tszr, a Slovnaft Cup-ban pedig hromszor volt eredmnyes. Mennyit szeretne lni az sz vgig? A kupameccsekkel egytt mg 8-9 tallkoz vr rnk. J lenne elrni a hszas hatrt. Ha a bajnoksg fltvjnl tznl jrnk, az nagyon j lenne. Remekl kezdtem az idnyt s ha elkerlnek a srlsek, megclzom a hszas szmot. Jelenleg azonban a Zsolna elleni gyzelem s a tabelln val feljebb lps a legfontosabb.

A csaldi nyugalom is hozzjrul a montenegri vlogatott glformjhoz. Helena kislnyom ma 23 napos, bartnmmel, Anastasival Belgrdban vannak. A Montenegrban lak csaldommal egyetemben k is remekl vannak. A jv hten mindannyian eljnnek utnam, s az sz vgig egytt lesznk. Mr nagyon vrom.