Interjú

Nikola Krstović: Fantasztikus érzés gólkirálynak lenni

Nikola Krstović: Fantasztikus érzés gólkirálynak lenni

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 22.5.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„Nem tudom, hogy ha egészséges maradok végig, mennyi gólt lőttem volna, de a következő idényben a húsz vagy több találat a cél.” Nikola Krstović lett a 2022/23-as idény gólkirálya és személyisége.

„Köszönöm a csapatnak, az egész klubnak és a szurkolóknak, hogy hozzásegítettek a gólkirályi címhez. Nagyon örülök ennek a trófeának, fantasztikus érzés gólkirálynak lenni. Az idény második felében sérüléssel küszködtem, de a második dunaszerdahelyi szezonomban is igyekeztem a lehető leginkább az együttes hasznára lenni. Most pihenek egy kicsit, majd jön a Magyarország elleni válogatott mérkőzés. Az együttes mindenben segített, hogy gólkirály lehessek, én pedig szerettem volna Dunaszerdahelyre hozni ezt a címet. Nem tudom, hogy ha egészséges maradok végig, mennyi gólt lőttem volna, de a következő idényben a húsz vagy több találat a cél. A mérkőzés előtt kizárólag magamra összpontosítottam, nem figyeltem, hogy állnak a konkurensek. Öt éve a montenegrói bajnokság utolsó fordulójában úszott el a gólkirályi címem, most nem akartam engedni ezt megtörténni” – mondta a DAC-Besztercebánya (1:0) mérkőzés után Nikola Krstović, a Fortuna Liga 2022/23-as idényének legeredményesebb futballistája. A 23 éves támadó karrierje második gólkirályi címét szerezte – a 2018/19-es évadban a Zeta Golubovac játékosaként 17 találattal a montenegrói élvonalban végzett az élen.

„Köszönjük a szurkolóknak, hogy mindig támogatnak minket, szombaton is csodálatos volt a hangulat, sajnos az utolsó három fordulóban veszítettük el a bajnoki címet, de ilyen az élet. A következő idényben mindent megteszünk annak érdekében, hogy Dunaszerdahely aranyérmet ünnepelhessen” – tekintett a következő idényre a válogatott csatár, a közelebbi jövőről pedig hozzátette: „Tavasszal nem voltam könnyű helyzetben, hetekig Belgrádba jártam gyógykezelésekre a sérülésem miatt, most azonban egészségesnek érzem magam, de nagyon fáradtnak is. Jól esik a pihenő, de ez alatt is dolgozni fogok magamon, hiszen célunk az Európa Konferencia Liga csoportköre és a bajnoki serleg elhódítása. Úgy gondolom, hogy Adrian Guľa volt a lehető legjobb választás a DAC kispadjára, nagyon szeretek vele és a stábjával együttdolgozni. Vele minden álmunk valóra válhat.”

Miroslav Káčerrel karöltve Nikola Krstović is bekerült a Fortuna Liga 2022/23-as szezonjának Legjobb Tizenegyébe. A gólkirálynak járó cím mellett a tegnapi díjátadón a Fortuna Liga személyiségének járó díjat is neki ítélték. Erről szurkolói szavazás döntött, amelyen Krsto jelentős fölénnyel nyert. „Szívből köszönöm a drukkereknek a sok szavazatot, a szakértőknek pedig, hogy beválasztottak a szezon álomcsapatába. Úgy gondolom azonban, hogy több DAC-játékosnak is ott lett volna a helye…”

article_bannerarticle_banner