Interjú

Nikola Krstović: Az ösztöneimre hallgattam

Nikola Krstović: Az ösztöneimre hallgattam

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 10.7.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

„Tudjuk, hogy jó játékkal még több nézőt vagyunk képesek kicsalogatni a lelátokra.” Montenegrói csatárunk lett a 21. DAC-játékos, aki gólt lőtt az európai kupákban.

Krsto, először is gratulálunk a győzelemhez és a gólodhoz. Hogyan láttad a csütörtöki mérkőzést belülről?
„Az első perctől kemény volt az összecsapás, az ellenfél elsősorban a hosszú indításokban bízott. De sikerült győznünk, viszont abban is biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű dolgunk Észak-Írországban sem, ahova szintén győzelmi céllal utazunk.”

Tisztában voltunk vele, hogy az ellenfél fizikailag kemény focit produkál. Nehezebb volt a meccs ebből a szempontból, mint amilyenre előzetesen számítottál?
„Igen, a kezdő sípszótól erőteljesen futballoztak, több szabálytalansággal fűszerezve. Ez mellett az elejétől próbálták húzni az időt. Az első félidőben a vezetés megszerzése után három perccel már egyenlítettek is, ami egy hidegzuhannyal ért fel számunkra, de szerencsére a második játékrészben ismét a magunk javára billentettük a mérleg nyelvét.”

Nagyon szép gólt szereztél egy kapáslövésből, amivel a DAC 21. góllövője lettél az európai kupaporondon. Hogyan láttad azt a szituációt?
„Az edző mindig azt kéri tőlünk, hogy a csatárok az első kapufához helyezkedjenek. A csütörtöki meccsen azonban öt-hat ellenfél is volt abban a térben, így a labdát képtelenség volt oda juttatni. Ösztönösen visszafelé helyezkedtem a találatomnál, Veslo (Veselovský) pedig remekül gurított vissza a második hullámba, ahol érkeztem. Nagyjából a tizenhatos vonaláról tüzeltem, és egy szép gólt szereztem, aminek nagyon örülök. Meg kell említenem még Moumou jogtalan kiállítását, amely legfeljebb csak egy sárga lapot érő szabálytalanság volt.”

Milyennek érezted a stadionban uralkodó hangulatot?
„Remek, ötezer ember látogatott ki a meccsre. Nagyon köszönjük nekik, és azt szeretnénk, hogy a soron következő meccseken még többen buzdítsanak minket. Ez nagyon motiválóan hat a csapatra és tudjuk, hogy képesek vagyunk jó játékkal kicsalogatni őket a lelátokra.”

Mit vársz a jövő csütörtöki visszavágótól?
„A DAC mindegyik összecsapásnak győzelmi célokkal vág neki, és ez a Cliftonville elleni második felvonáskor sem lesz másként. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, és akkor a bajnokság kezdete után lényegében háromnaponta meccseket játszhatnánk. Ez egy jó dolog, hiszen nagyon kemény volt a felkészülés, és mindegyik futballista jobban szereti a mérkőzéseket az edzéseknél. Reméljük, hogy Kalmár és Balić is hamarosan visszatér – velük még erősebbek leszünk.”

article_bannerarticle_banner