Hír

Nyári felkészülés: új vezetőedzővel és lelkesedéssel

Nyári felkészülés: új vezetőedzővel és lelkesedéssel

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 15.6.2022, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_bannerarticle_banner

Ma délelőtt abszolválták a sárga-kékek a nyári felkészülés első közös gyakorlását, amelyet már az új stáb vezetett Adrian Guľával az élen.

Két napnyi orvosi és terheléses tesztelést követően csapatunk játékosai első alkalommal jöttek össze a MOL Akadémiában, ahol túlestek az új szezonra való nyári felkészülés első edzésén. Kezdésképpen Jan Van Daele sportigazgató bemutatta az öltözőnek az Adrian Guľa által vezetett új edzői stábot. Ezt követően a tréner és a futballisták a jelenlevő médiumok kamerái elé álltak, majd az edzőteremben abszolvált bemelegítés után a csapat először futott ki az akadémia kiválóan előkészített pályáinak egyikére.

A hét válogatotton (Veszelinov, Blackman, Davis, Ciganiks, Njie, Nebyla, Krstović) kívül, akik a jövő hét elején csatlakoznak, ma Balogh Norbert is hiányzott. A magyar támadó foghúzáson esett át. Mint ismeretes, az elmúlt napokban Martin Vantruba, Thibaud Verlinden, Luciano Vera és Malý Matúš is távozott Dunaszerdahelyről.

Régi-új arcnak számít az a Martin Rymarenko, aki visszatért a rózsahegyi vendégjátéka leteltét követően. Az edzésfolyamatba több somorjai (Michal Trnovský, Nagy Péter, Mykola Yarosh) játékos és néhány akadémistánk (Filip Raška, Damián Kachút, Adam Kňaze, Adrián Lehotský és az ifjúsági liga gólkirálya, Mikuláš Demjanovič) is bekapcsolódott. Összesen tehát három kapus és 21 mezőnyjátékos gyakorolt, akik közül Kalmár Zsolt individuálisan, az edzőteremben erősített.

„A klub által nyújtott feltételek átlagon felüliek, minden adott ahhoz, hogy naponta százszázalékos munkát végezhessünk. Már nagyon várom ezt, akárcsak a minőségi játékoskeretet és a csodálatos szurkolókat, akik képesek komoly segítséget nyújtani a csapatnak. Számunkra jelenleg az a fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az Európa Konferencia Liga rajtjára. Kemény munka vár ránk, szeretnénk visszahozni a támadó felfogású játékstílus energiáját, fejleszteni a futballistákat és mindezt a lehető leggyorsabban sikeres eredményekbe átültetni” – jelentette ki Adrian Guľa vezetőedző, aki a játékoskeretben történő esetleges mozgások margójára megjegyezte: „Természetesen kommunikálunk a vezetőséggel az esetleges erősítésekről. A DAC mindig aktívan tevékenykedett az átigazolási piacon, képes kiértékelni, melyik csapatrészbe kell erősítés. Már volt erről szó, de jelenleg az a fontos, hogy az összes energiámat az ittlevő srácokra fordítsam. Az első edzésre akadémistákat is hívtunk, ami egy nagyon fontos lépés számunkra, és somorjaiakat, hogy érezzék: a kapuk előttük is nyitva állnak.”

A mai első közös edzésen részt vettek: Ricardo, Horváth, Trnovský - Brunetti, Muhamedbegovic, Szendrei, Bögi, Szánthó, Moumou, Hahn, Andrezinho, Dimun, Veselovský, Andzouana, Kalmár, Kružliak, Rymarenko, Nagy, Yarosh, Raška, Kachút, Kňaze, Demjanovič, Lehotský

Hiányzók:
Veszelinov, Blackman, Davis, Ciganiks, Njie, Nebyla, Krstović – válogatottak
Balić, Pinto – sérülés
Sharani – betegség
Balogh – fogorvos

A nyári felkészülés programja:
Június 13-a, hétfő: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia és Győr
Június 15-e, szerda: a felkészülés első közös edzésnapja, DAC Akadémia
Június 18-a, szombat, 11:00 ó: DAC-Pohronie (DAC Akadémia)
Június 22-e, szerda: DAC- Slovan (DAC Akadémia)
Június 25-e, szombat: az ellenfél kiléte egyeztetés alatt
Június 30-a, csütörtök: DAC-Paks (MOL Aréna)

article_banner
article_banner