Hír

Távozik a legenda! Eric Davis elhagyja a DAC-ot

Távozik a legenda! Eric Davis elhagyja a DAC-ot

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 19.5.2023, Nagy Krisztián
article_banner
article_banner

Nyolc év után elválnak a DAC és Eric Davis közös útjai. A szombati, szezonzáró ligamérkőzés lesz számára az utolsó klubunk színeiben.

Fiatal futballistaként érkezett, legendaként távozik. Eric Davis nyolc esztendő után hagyja el a DAC-ot.

A kiváló bal lábbal rendelkező harminckét éves panamai hátvéd 2015 szeptemberében érkezett hozzánk és rövid idő alatt nemcsak a sárga-kékek, hanem az egész élvonal egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. Erről az a tény is árulkodik, hogy a 2017/18-as, a 2018/19-es és a 2019/20-as szezon Legjobb tizenegyébe is bekerült. A 2018-as oroszországi FIFA világbajnokságon a Fortuna Liga egyetlen labdarúgójaként képviselte a honi élvonalat, ezzel ő lett a DAC történelmének mindössze a második olyan játékosa Fieber Péter (1990) után, aki felnőtt világbajnokságon vehetett részt. A megmérettetésen Belgium és Anglia ellen is pályára lépett.

Davis 163 bajnoki mérkőzésen viselte a DAC mezét, amivel az idevonatkozó klubrangsor 6. helyén áll. Ezeken 18 gólt szerzett. Az európai kupaporondon 10 találkozón 1 találat szerepel a neve mellett.

Idén júniusban lejár a szerződése klubunkkal, amelyet közös megegyezés után nem hosszabbítottak meg.

Eric, legenda! Köszönünk mindent, amit a klubunkért tettél, örökre a sárga-kék család tagja maradsz, Dunaszerdahelyen pedig mindig a sajátunkként fogunk üdvözölni! A pályafutásod további részére sok sikert kívánunk!

„2015-ben Eric a DAC-ot részesítette előnyben egy portugáliai lehetőséggel szemben. Úgy gondolom, ezt a döntését a mai napig sem bánta meg. Egy csodálatos utazást abszolváltunk közösen. Azt látni, hogyan fejlődött játékosként és személyiségként a klubbal együtt, egy olyan tapasztalat volt, amiért hálás vagyok. Ez egy nagyon nehéz és érzelmes pillanat Eric és a képviselője, Roberto Ottaviano számára, aki időközben egy igaz baráttá volt számomra. Nem sok olyan dolog van, amely kiállja az idő múlását, de Eric a DAC színeiben nyújtott teljesítménye örökre megmarad bennünk. Köszönünk mindent, újra találkozunk” – nyilatkozta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner