Hír

Orvosi és erőnléti tesztekkel kezdte a nyári felkészülést a DAC

Orvosi és erőnléti tesztekkel kezdte a nyári felkészülést a DAC

A-CSAPAT
|
Hír
| hé 13.6.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_bannerarticle_banner

A nyári felkészülés első napján játékosaink két csoportban abszolválták a teszteket, amelyek az akadémiánkon és Győrben zajlottak.

Tizenhat szabadnap után véget ért a nyári szünet a sárga-kékek számára. A nyári felkészülés első napján 17 játékos jelentkezett a MOL Akadémián, közöttük két kapus. Ahogy az ismert, Martin Vantruba, Thibaud Verlinden, Luciano Vera és Malý Matúš is távozott a napokban a DAC-tól, a válogatottak pedig csak a jövő hét folyamán csatlakoznak csapattársaikhoz.

Az együttes tagjai egyéni edzésterveket kaptak a szabadnapokra, amelyek elvégzését az edzők folyamatosan ellenőrizték. A felkészülés első két napja a belépő mérések jegyében telik. A két csoportba osztott játékosok – köztük a rózsahegyi kölcsönjátékról hazatérő Martin Rymarenko – ma és holnap különféle orvosi és erőnléti teszteket abszolválnak. Az egyik csoport Győrbe utazott, ahol kihasználta az ETO FC által nyújtott kiváló körülményeket, a másik pedig az akadémiánkon tesztelt. Kedden ugyanez a forgatókönyv vár rájuk, csak a csoportok kicserélődnek. Az első csoportos edzést szerdán, az akadémián abszolválja a csapat.

„Az első csoport Győrbe utazott ma az orvosi ellenérzősre és a terheléses tesztre, ahol megvannak a megfelelő műszerek ehhez. A másik parti otthon maradt velünk, hogy az edzőtermünkben rugalmassági erőteszteket abszolváljon. Leellenőrizzük, milyen mértékben csökkent a játékosok maximális teljesítőképessége a guggolásban, fekvőnyomásban, és az ellenállási erőt felhasználó gyakorlatok segítségével a robbanékonysági szintet ugyancsak lemérjük” – árulta el Gábriš Csaba erőnléti edző.

„Pihenéssel töltöttem ezt a rövid időt. A családdal és a párommal voltam. Úgy érzem, hogy minden játékosnak szüksége volt erre a pihenésre, még ha csak rövid ideig tartott is. Úgy érzem, hogy kellően fel tudtam töltődni ez alatt a rövid idő alatt is. Nagy célokkal jöttem vissza. Úgy érzem, mindenki azon van, hogy az előző szezont – ami sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – nagyon kijavítsa” – mondta az egész öltöző nevében Balogh Norbert, aki röviddel a legutóbbi idény befejezése előtt 2025-ig hosszabbított klubunkkal.

A DAC első edzésnapján részt vettek: Ricardo, Horváth - Brunetti, Muhamedbegovic, Szendrei, Bögi, Szánthó, Moumou, Balogh, Hahn, Andrezinho, Dimun, Veselovský, Andzouana, Kalmár, Kružliak, Rymarenko

Hiányzók:
Veszelinov, Blackman, Davis, Ciganiks, Njie, Nebyla, Krstović – válogatottak
Balić, Pinto – sérülés
Sharani – betegség

A nyári felkészülés programja:
Június 13-a, hétfő: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia és Győr
Június 18-a, szombat, 10:30 ó: DAC-Pohronie (DAC Akadémia)
Június 22-e, szerda: DAC- Slovan (DAC Akadémia)
Június 25-e, szombat: az ellenfél kiléte egyeztetés alatt
Június 30-a, csütörtök: DAC-Paks (MOL Aréna)

article_banner
article_banner