Hír

Panaszt nyújtottunk be a Slovan-DAC mérkőzés játékvezetői ellen

Panaszt nyújtottunk be a Slovan-DAC mérkőzés játékvezetői ellen

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 2.9.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Klubunk vezetősége hivatalos panaszt nyújtott be a bajnoki idény 8. fordulójában megrendezett szerdai Slovan-DAC mérkőzés játékvezetője és a videóbíró teljesítménye ellen.

Szerdán a pozsonyi Téglamezőn zajlott a Hónap mérkőzésének megválasztott Slovan-DAC összecsapás, amely kiváló futballt és 1:1-es végeredményt hozott. Véleményünk szerint azonban Peter Ziemba játékvezető (a továbbiakban csak „J”) és Michal Očešás videóbíró (VAR) több ítéletével is minket sújtott, befolyásolva a végeredményt.

A DAC 1904 vezetősége ezért úgy döntött, hogy hivatalos panaszt nyújt be az említett találkozón tevékenykedő játékvezető és videóbíró teljesítménye ellen.

A panaszban klubunk konkrét eseteket sorol fel, amelyeket a játékvezetők tévesen ítéltek meg:

1. A J és a VAR hibája: a mérkőzés 33:14 percében a J és a VAR komoly hibát vétett, amikor is a hazaiak 20-as számú játékosa, Jaba Kankava, brutális szabálytalanságot követett el a 28-as számú futballistánk, Cesar Blackman ellen, és ezért csak sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

2. A J hibája: a mérkőzés 35:44 percében a hazaiak 20-sa, Jaba Kankava ismét veszélyesen szabálytalankodik a 28-as számú labdarúgónk, Cesar Blackmannel szemben. E belépő után második sárga lappal ki kellett volna őt állítani.

3. A J és a VAR hibája: a mérkőzés 56:11 percében a 45-ös számú játékosunk, Nikola Krstović tör kapura a labdával az ellenfél tizenhatosa felé, ahol a 14-es számú hazai futballista, Myenty Abena szabálytalanul visszahúzza a mezénél fogva. Ezt a szituációt a J és a VAR sem vette észre. Véleményünk szerint szabálytalanság történt a játékosunkkal szemben, amely után büntetőnek vagy piros lapnak és szabadrúgásnak kellett volna következnie.

4. A J és a VAR hibája: a mérkőzés 69:59 percében jogtalan büntetőt ítéltek a hazaiak 17-es számú játékosa, Jurij Medveděv javára, aki eljátszotta, hogy szabálytalankodtak vele szemben a büntetőterületen belül. Ha a VAR kontaktust látott a 17-es számú futballistánk, Yhoan Andzouana (aki próbálja elkerülni a párharcot) és a hazai Medveděv között, azt szívesen megtekintenénk mi is.

A felsorolt szituációkat videón is megtekinthetik:

article_bannerarticle_banner