Interj

Pavol Dia: A DAC megrdemeln a bajnoki cmet

Pavol Dia: A DAC megrdemeln a bajnoki cmet

Interj
| cs 25.5.2023, Nagy Krisztin, foto: fortunaliga.sk

Az nll szlovk lvonal els glkirlya s 49 tallatval a DAC elsligs trtnelmnek a legeredmnyesebb jtkosa els futballistaknt kapott helyet a szlovk legfels bajnoksg Dicssgtribnjn. Pavol Dival a vasrnapi nnepsg utn beszlgettnk.

article_bannerarticle_banner

Gratullunk, els jtkosknt kerlt fel a Dicssgtribnre, amelyet a Ligk Klubok Unija hozott ltre az nll szlovk lvonal legendi szmra a bajnoksg 30. vforduljn. Hogyan tekint erre?
Egy hatalmas megtiszteltets szmomra els futballistaknt bekerlni olyan szemlyisgek kz, akiket mr beiktattak vagy be fognak az elkvetkez vek sorn. Nagyra rtkelem, egy jabb elgttelt jelent szmomra a labdargsrt meghozott ldozatokrt s azrt is, amit a plyafutsom sorn elrtem.

nn kvl Jozef Adamec s Jozef Jankech is az elsk kztt kerlt be, mindkettejket lehetsge volt edzknt megismerni a karrierje sorn. Hogyan jellemezn ket?
Adamec r Besztercebnyn volt az els lvonalbeli edzm. Hrom-ngy vet tltttem el a kezei alatt, gy nagyon jl megismerhettem. Jankech urat szintn jl ismerem, olyan emberekrl van sz, akik rengeteget tettek a szlovk labdargsrt.

Az elmlt vek sorn gyakran beszlgettnk arrl, mikor ad ismt glkirlyt a DAC, de ezt a tmt idn Nikola Krstovi zrlejbe tette. Szimbolikusan lezrt ezzel egy harmincves krt, hiszen a szlovk legfels osztly els s jelenlegi glkirlyt is a klubunk adta…
Nagyon boldog vagyok, hogy legalbb egy kupa Dunaszerdahelyre kerlt. gy gondolom, tbb tallatot is szerezhetett volna, sajnos a srlsek miatt megllt tizennyolcnl. Nagyon kvntam neki, hogy sikerljn megdntenie az nll szlovk lvonal els idnyben szerzett 19 glomat. Most nem jtt ssze neki, de ha elkerlik a srlsek, a kvetkez idnyben sokkal magasabb szmig is eljuthat. Nikola kivl futballista, le a kalappal eltte. Kemny a lvse, jl fedezi a labdt, brmelyik vdvel kpes elbnni. Egy klnleges glvgrl van sz s amennyiben egy csatr eredmnyes akar lenni, elssorban sajt magra kell gondolnia.

Klubunk legendjaknt minden bizonnyal figyelemmel kvette a DAC mrkzseit. Hogyan ltta n az elmlt idnyt?
Igen, folyamatosan figyelem a bajnoksgunkat. Ngy fordulval a vge eltt bztam benne, hogy a Dunaszerdahely megszerzi a bajnoki cmet. Meg voltam errl gyzdve, hiszen hatpontos elnnyel vezettnk a Slovan eltt. A Zlyombrz otthonban elszenvedett veresg s fleg a Slovan elleni hazai meccs volt a fordulpont. Utbbin mg lehetett volna valamit tenni, kr rte. A DAC megrdemeln a bajnoki cmet fleg a szurkolk miatt. Termszetesen a jtkosok miatt is, akik mindig igyekeznek a maximumot nyjtani.