Hr

Petr s Veselovsk meghvja a vlogatott sszetartsra

Petr s Veselovsk meghvja a vlogatott sszetartsra

Hr
| cs 1.12.2022, Krisztin Nagy

A szlovk labdarg-vlogatott szvetsgi kapitnya, Francesco Calzona csapatunk kt tagjt is meghvta a Szencen tartand szezonutni sszpontostsra.

article_bannerarticle_banner

December 4-e, vasrnap s december 9-e, pntek kztt kerl megrendezsre a szlovk felnttvlogatott az szi szezon utni sszetartsa. A szenci sszpontosts lehetsget ad Francesco Calzona szvetsgi kapitnynak, hogy megismerhesse a nemzeti mez tovbbi vromnyosait. A szlovk egyttes csak edzeni fog, mrkzs nem szerepel a tervekben.

A 28 tag keretben fleg a hazai bajnoksgban jtsz futballistk tallhatk, de a krnyez orszgokban, tovbb Nmetorszgban, Olaszorszgban s Spanyolorszgban szereplk is meghvt kaptak. rmnkre a Fortuna Liga szi felben mutatott teljestmnyvel Samuel Petrs Dominik Veselovsk is felhvta magra az olasz szakember figyelmt.

A Szlovk Labdarg-szvetsggel kzsen szervezzk ezt az sszpontostst, amelyen fleg fiatal futballistk vesznek rszt, mert szeretnm felmrni a bennk rejl lehetsgeket. Azrt vlasztottuk ezt az idpontot, mert a vilgbajnoksg miatt minden pontvadszat sznetel, gy a klubok knnyebben elengedtk a jtkosaikat. Ez nagyon fontos a vlogatott jvjre nzve. Nhny idsebb labdargt is meghvtam, akik mr hosszabb ideje tagjai a csapatnak. Azrt lesznek ott, hogy j pldval jrjanak ell. t napot tltnk egytt, naponta kt edzst abszolvlunk. Folyamatosan azon dolgozom, hogy jobban megismerjem a szlovk labdargst. Intenzv ht el nznk nyilatkozta Francesco Calzona a Szlovk Labdarg-szvetsg hivatalos honlapjnak.

Adrian Gua s Pavol Hrniarik edzk jeleztk, hogy lehetsgem nylhat rszt venni az sszpontostson s hogy a szezon szi felnek zrst kvet egy htre ne tervezzek semmilyen kirndulst. Izgatott voltam s amikor napvilgot ltott a lista, nagy rm volt ltni a nevem a krnyez bajnoksgok legjobb jtkosainak trsasgban. Tbb-kevsb ismeretlen krnyezetbe csppenek, de nagyon vrom a minsgi edzseket. Az sszpontostst a felnttvlogatottnak szervezik, ez pedig a legmagasabb szint, ahol egy futballista az orszgt kpviselheti. A csapat mellett Novota Jnos szemlyben egy j kapusedz tallhat, akinek gazdag tapasztalata van a szlovk bajnoksgbl s klfldrl is, radsul a nemzeti csapatban is szerepelt. Az tapasztalataibl mindenkppen merthetnk mondta Samuel Petr.

Dominik Veselovsk is vrja mr az j lmnyeket s a felnttvlogatottban val bemutatkozst. Boldog vagyok, amirt legalbb egy ilyen sszetartson kpviselhetem Szlovkit, nagyon vrom mr azt a nhny napot. Minsgi s kemny edzsekre szmtok. Tbb tapasztalt futballista is meghvt kapott, bzom benne, hogy sikerl valamit ellesni tlk. Elssorban szeretnm kilvezni llaptotta meg a fiatal kzpplys, aki a 21 ven alatti vlogatottnak is a tagja.