Hír

Rangadó a DAC-stadionban: összejön a slusszpoén?

A 2014/15-ös évad utolsó fordulójában a legnagyobb riválist fogadjuk. A DAC-Slovan rangadó szombaton 17.15-kor kezdődik. 

A legsikeresebb szlovák klub címvédőként vágott neki a végéhez közeledő szezonnak, de nem sikerült megvédeni a címüket. Pillanatnyilag a tabella negyedik helyén állnak két ponttal a bronzérmet jelentő harmadik hely mögött, ezért holnap biztosan győzelmi céllal lépnek pályára. A három pont megszerzése az egyetlen lehetőségük, hogy megelőzzék a Nagyszombatot. Az idegenbeli mérkőzések táblázatán a harmadik helyen áll a Slovan, az eddigi tizenöt idegenbeli fellépésükön 20 pontot szereztek; mérlegük 6-2-7, gólarányuk 19:25.

Az „égszínkékek” pillanatnyilag a legjobb formában lévő csapat, hiszen az utolsó öt találkozójukat megnyerték: fokozatosan legyőzték a Szenicét (4:1 odahaza), a Miavát (6:3 idegenben), a Besztercebányát (1:0 o.), a Zsolnát (2:1 i.) és legutóbb az Aranyosmarótot (1:0 o.) is.

A DAC a legutóbbi hazai mérkőzésén 0:1-es vereséget szenvedett a Zsolnától, majd ezt két idegenbeli összecsapás követte. Ezeken a múlt heti mérkőzéseken négy pontot zsákmányoltunk - az aranyosmaróti gólnélküli döntetlenért és a 3:2-es zólyombrézói győzelemért -, melyeknek köszönhetően a tabella hetedik helyére ugrottunk. És egy csapásra elérhetővé vált a hatodik hely, mely megszerzéséhez azonban másodszor is le kell győznünk a Slovant ebben az idényben. Ősszel odahaza döntetlent játszottunk ellenük (gólszerzők: Szabó büntetőből - Soumah), és pont ez a rangadó hozta a 2014/15-ös idény nézőcsúcsát (5718 néző) a stadionunkban. A Slovan otthonában is emlékezetes mérkőzést vívtunk, ahol idén március 15-én Štepanovský 3. percben szerzett góljával 1:0-ra győztünk. A sikerünknek rekordszámú vendégszurkoló örült - 640 drukker kísérte el csapatunkat Pozsonyba!

A két együttes egymás elleni mérkőzéseinek története 1988-ig nyúlik vissza, holnap 44. alkalommal találkozunk a Slovannal. Riválisunk mérlege lényegesen jobb, és ez nemcsak az összes, hanem a nálunk lejátszott mérkőzésekre is igaz. Eddig egyszer sem sikerült a Slovant egy szezonban kétszer elgyőzni, ebből a szempontból holnap történelmet írhatunk. Sőt, az 1988/89-es évad kivételével még csak pozitív egymás elleni mérleget sem tudtunk felmutatni egy adott idényen belül - ez most már egy döntetlen esetén is meglenne.

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Teljes: 43  8-10-25, gólarány 38:82

Stadionunkban: 22  6-7-9, 24:32

A Fortuna Liga 33. fordulójának műsora:

Szombat, 2015. május 30., 17.15: Senica-Podbrezová, Banská Bystrica-Ružomberok, Zlaté Moravce-Trenčín, Myjava-Košice, Žilina-Trnava, DAC-Slovan

A DAC-Slovan bajnoki mérkőzés holnap 17.15-kor kezdődik, játékvezetők R. Weiss - Tomčík, Ferenc.

Kapcsolódó hírek

Hír

DAC-Slovan: jegyinfó

csütörtök 28.5.