Interj

Sainey Njie legfjdalmasabb hetei

Sainey Njie legfjdalmasabb hetei

Interj
| p 10.9.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Gambiai kzpplysunk az jlt-DAC (0:6) kupameccs eltti napon vesztette el desanyjt, aki 65 ves korban, slyos betegsg kvetkeztben hunyt el. Most mr valamivel jobban rzem magam, de az emlke rkk velem lesz.

article_bannerarticle_banner

Sainey, mikor tudtad meg ezt a tragikus hrt?
A mrkzst megelz nap reggeln, teht a keddi edzs eltt, amelyet azonban a hr ellenre vgigcsinltam. Beteg volt, s vgl elvesztette a harcot.

Ennek ellenre vgigjtszottad az jlti tallkozt. Milyen rzs volt egy ilyen tragdia utn plyra lpni?
Nehz, de egyttal mg inkbb motivlt voltam. Szerettem volna rte is nyerni. Azt mondtam magamnak, hogy miatta is ersnek kell lennem, lejtszanom a meccset, majd hazatrnem.

Hogyan nz ki egy temets az orszgodban?
Ha valaki reggel hal meg, azt mg aznap dlutn eltemetik. Nha jjelbe nylan imdkozunk. Mivel az desanym reggel ment el, mg aznap eltemettk, gy eslyem sem volt hazautazni a szertartsra.

Kitl tudtad meg a szomor hrt?
A btymtl, aki az desanymat polta a krhzban. Csak egy zenetet kldtt, mert tudta, hogy msnap meccsem van. Aznap egyetlen csaldtagommal sem kommunikltam, mert nagyon szomor voltam s tudtk, mennyire kzel lltam hozz. Termszetesen azta kapcsolatban vagyunk, de errl senkivel sem beszlek szvesen, mert ismt eljnnek a fjdalmas emlkek.

Hogy rzed magad nhny ht elteltvel?
Picit mr jobban, de a legutbbi hetek nagyon nehezek voltak. Segtett, hogy emberek kztt lehettem, s hogy a csapattrsakkal edzhettem. Fleg fejben volt ezt nehz feldolgozni, hiszen tragikus dolog elveszteni egy szlt, plne az desanyt. Nagyon szoros kapcsolatban lltam vele, n voltam a nyolc kzl a legfiatalabb gyermeke. A mi kultrnkban ltalban a legfiatalabb gyerek ll a legkzelebb az desanyjhoz. Amikor megtudtam, hogy elhunyt, az egsz napot s az jszakt is vgigsrtam. A telefonomat is kikapcsoltam, egyedl akartam lenni. A kupameccs napjn is sokat srtam, de amikor elindultam a stadionba, igyekeztem minderrl elfeledkezni, s csak az sszecsapsra koncentrlni. Az emlke miatt is szerettem volna nyerni s rlk, hogy ez sikerlt is. Most mr valamivel jobban rzem magam, de az emlke rkk velem lesz.

Trjnk vissza a focihoz. Az els hat bajnoki fordulban nyolc pontot szereztnk. Hogyan rtkelnd a szezonkezdetet?
Nem teljestettk az elvrsokat, hiszen a DAC Szlovkia egyik legjobb csapata. Csaldottak vagyunk, de ilyen a futball. Az egyetlen dolog, amit jelenleg tehetnk, hogy kemnyen dolgozunk s sszpontostunk, hogy ismt visszatalljunk a gyztes tra. Nagyon fontos, hogy ebben a nehz idszakban rezzk a szurkolk tmogatst. Hinnik kell bennnk s abban, hogy kpesek vagyunk sokkal jobb teljestmnyre is. Ha mgttnk llnak, akkor minden rendben lesz.