Hr

Samuel Petr a DAC jabb erstse

Samuel Petr a DAC jabb erstse

A-CSAPAT
|
Hr
| ke 5.7.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

A huszonhrom ves hlr egyves klcsnjtkra rkezik Zsolnrl, mely tovbbi opcit is tartalmaz.

Samuel Petr egyttesnk msodik nyri szerzemnye. A DAC vezetsge megegyezett a Zsolnval s a 23 ves kapussal a 2022/23-as szezon vgig szl vendgjtkrl, emellett klubunk elvsrlsi jogot is szerzett a kapusra.

A Rajec vrosbl szrmaz hlr (szl. 1999. prilis 10-n) a zsolnai labdargs neveltje, ahol 2007 ta fokozatosan az sszes korosztlyos csapatot megjrta. A 2015/16-os idnyben a fiatalabb ifikkel (U17) szlovk bajnoki cmet szerzett, kt vvel ksbb ezt a sikert az U19-esek kztt is megismtelte. A koronavrus-jrvny ltal fmjelzett 2019/20-as vad vgn mutatkozhatott be az lvonalban, amikor is a Sosonok elsszm kapusaknt minden mrkzsen vdett a rjtszsban. Ezt a kvetkez idnyben is megismtelte, a Fortuna Liga egyetlen jtkosaknt nem hinyzott egy percet sem a plyrl. A tavalyi szezonban ubomr Belkoval vltakoztak a kapuban, amely sorn tovbbi 14 meccsen vdhetett. A Fortuna Ligban sszesen 53 alkalommal lpett plyra, ht tallkozt hozott le kapott gl nlkl.

Boldog vagyok, meg akarom mutatni az edzknek s mindenkinek, akiknek rm esett a vlasztsuk, hogy jl dntttek. Vrom mr, hogy szurkolk eltt futballozhassak, Dunaszerdahelyen mindig kivl a hangulat. Komoly motivcit jelent, hogy nekik is a legjobb formm mutassam. Bzom benne, hogy mindegyik mrkzsen gyztes rzelmekkel ajndkozhatjuk meg ket. Vltani akartam s hossz vek utn Zsolnn kvl is prbra tenni magam. A DAC-hoz val igazolsomra elrelpsknt tekintek, kivl az itteni httr. Azt vrom, hogy mr cstrtkn tlhetem a megtelt leltk rzst, a csodlatos szurkolkat s fleg a visszavg eltt j kiindulsi pontot biztost gyzelmet jelentette ki Samuel Petra szerzdse alrst kveten, aki Dunaszerdahelyen a 99-es szm mez tulajdonosa lesz.

Samuel Petr a 17, 20 s 21 ven alatti korosztlyos vlogatottakban is kpviselte Szlovkit. 192 cm-es magassgval kivl fizikai paramterekkel rendelkezik, de a j lbmunka s a megbzhat teljestmny is az ernyei kz tartozik.

Nagyon boldog vagyok, hogy egy rendkvl tehetsges, kivl paramterekkel rendelkez, rdekes kapus rkezik a klubunkhoz. Nemcsak a testfelptse remek, de lbbal is jl bnik a labdval. Samo egy minsgi fiatal hlr, akiben benne van a tovbbi hatalmas fejlds lehetsge. Az rkezse vlaszt jelent Ricardo srlsre, szksgnk van egy ers kapusszekcira. Azzal, hogy Veszelinov Dani felkszlt s Somorjrl elhoztuk Mio Trnovskt, fontos volt, hogy legyen olyan kapusunk, aki jl ismeri a szlovk bajnoksgot s tudja, milyen stlusban szeretnnk futballozni. Lehetsg nylt Samo Petr megszerzsre, s rlk, hogy ezt ki is hasznltuk. Bzom benne, hogy teljesti az elvrsainkat, st remlhetleg mg fell is mlja majd azokat llaptotta meg Adrian Gua vezetedz.

Ricardo elhzd srlse miatt meg kellett erstennk a kapusposztot. Samo egy olyan hlr, aki mr bizonytott a Fortuna Ligban, a futballfilozfia szempontjbl a konstruktv tmadspts az erssge. Ez lesz az els Zsolnn kvli szerepvllalsa a professzionlis plyafutsa sorn s bzunk benne, hogy egy sikeres kzs munka eltt llunk, amely sorn a DAC szneiben is megvillantja az erssgeit. Sok szerencst s sikert kvnunk neki srga-kkben dvzlte Petrt a klubunkban a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Samo, dvzlnk a DAC-ban s sok sikert kvnunk!