Hr

Srga-kkek a Somorja felkszlsben

Srga-kkek a Somorja felkszlsben

A-CSAPAT
|
Hr
| sze 23.2.2022, stksamorin.sk (foto), Krisztin Nagy (text)

A DAC ktelkbe tartoz jtkosok kztk hat ifjsgi futballistval is szerepet kaptak a somorjai sznekben a most befejezd tli felkszls sorn.

Htvgn a honi msodosztlyban is elindulnak a kzdelmek, ahol partnerklubunk, az TK Somorja mezben a DAC jtkosai is rendszeres lehetsget kapnak. Michal Kuruc vezetedz vdencei a msodik vonal tabelljnak a nyolcadik helyn teleltek, s vasrnap 10:30 rtl az jonc Homonna elleni hazai sszecsapssal vgnak neki a pontvadszat tavaszi felnek. Soros ellenfelk a bajnoksg legkellemesebb meglepetsei kz tartozik, hiszen a 17. fordult kveten az 5. helyen ll.

A DAC-cal val, a fiatal jtkosok fejldst szolgl egyttmkds keretn bell a Somorja tli felkszlsbe immr hagyomnyosan tbb fiatal labdarg is bekapcsoldott. k Michal Kuruc vezetedz csapatnak bartsgos mrkzsein is bevetsre kerltek, amelyeken szlovkiai lvonalbeli, magyarorszgi, cseh s alacsonyabb osztly hazai grdkkal is sszemrtk erejket.

A DAC U19-es korosztlyos csapatbl sszesen hat fiatal kapott lehetsget arra, hogy nvelje plyra lpse szmait a felnttek kztt (Nmeth Attila, Mikul Demjanovi, Szolgai Mt, Szalma Dniel, Jn Ferlek s Timotej Petrik). Mikul Demjanovi radsul kt tallkozn is feliratkozott a gllvk kz. Rajtuk kvl A-csapatunk tbb tagja Martin Vantruba kapus, a htvd Mateus Brunetti s Luciano Vera, valamint az offenzv Bgi Ferenc s Thibaud Verlinden is Somorjn lendlt formba. A DAC ktelkbe tartoz, de a somorjai vendgjtkon lv Ernest Boateng s Bright Owusu glszerzs tern is jeleskedtek a farmcsapatunk sznekben. Utbbi radsul els alkalommal a csapatkapitnyi karszalagot is viselhette a Bs elleni mrkzsen.

A Somorja felkszlsi tallkozi s a DAC-jtkosok szereplse:

Le-Somorja 2:0 (a kezdcsapatban: Szalma, Ferlek, csereknt bellt: Szolgai)
FK Pohronie-Somorja 3:2 (glszerzk: Boateng, Demjanovi; a kezdcsapatban: Szolgai, Ferlek, csereknt belltak: Demjanovi, Petrik)
Pusks Akadmia II-Somorja 1:1 (a kezdcsapatban: Petrik, Popovi, Demjanovi, Ferlek)
Somorja-Tatran Liptszentmikls 0:0 (a kezdcsapatban: Szolgai, Demjanovi)
Somorja-Bs 6:1 (glszerzk: Owusu 3, Boateng; a kezdcsapatban: Nmeth, Demjanovi, csereknt bellt: Szalma, Szolgai)
Somorja-Znojmo 2:0 (glszerzk: Boateng, Bgi, a kezdcsapatban: Brunetti, Vera, Bgi, Boateng, Owusu)
Somorja-Pozsonyivnka (Ivanka pri Dunaji) 7:1 (glszerzk: Owusu 2, Vera; a kezdcsapatban: Vantruba, Brunetti, Vera, Bgi, Verlinden, csereknt belltak: Owusu, Szolgai, Szalma)