Interj

Schfer Andrs: Egyben volt a csapat

Schfer Andrs: Egyben volt a csapat

Interj
| va 17.10.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Azzal mentnk ki a plyra, hogy reztetni akarjuk a hazaiakkal: itt most mi akarunk nyerni. Magyar kzpplysunk glpasszal trt vissza a vlogatottbl, az szglete utn lltotta be Dominik Kruliak a tegnapi vgeredmnyt.

article_bannerarticle_banner

Taktikusan futballoztunk, egyben volt a csapat. Egysgesen, nagyon jl vdekeztnk. A Zsolna ellen gy kell jtszani, hiszen hazai plyn nagyon ersek, nehz itt nyerni. Gyors, egyrints futballt praktizlnak, gy nem szabad neki terletet hagyni, mert az a mltban mr nhnyszor megbosszulta magt. Szerintem ezttal jl alkalmazkodtunk hozzjuk, s a vgn tbb glt is lhettnk volna mg, nagyobb tve a klnbsget. Azzal mentnk ki a plyra, hogy reztetni akarjuk a hazaiakkal: itt most mi akarunk nyerni. Azt szerettk volna, hogy a mi akaratunk rvnyesljn. Nagyon jl kezdtk a mrkzst. Aztn ugyan meznyflnyben futballoztak a hazaiak, de nem volt szzszzalkos ziccerk, gy jl vgeztk a dolgunkat. Vgre idn mr egy rangadt is kpesek voltunk megnyerni, ez mr nagyon kellett a csapatnak. Radsul idegenben, ami mg rtkesebb teszi ezt a skalpot rtkelte a Zsolna-DAC (0:2) bajnoki mrkzst Schfer Andrs, aki hagyomnyosan j jtka mellett glpasszal is kivette a rszt tegnapi sikernkbl. A 73. percben vgezte el hatodik szgletnket, amely utn Dominik Kruliak fejjel belltotta a vgeredmnyt.

A 13-szoros magyar vlogatott kzpplys mrlege a bajnoki idnyben 10 meccs, 3 gl s 3 assziszt. Tegnap kzel volt a 4. tallathoz: a 94. percben j 30 mterrl prblta temelni a hazai kapust, m ksrlete centikkel a fels lc fl szllt. Edzseken sokat gyakorlom a kapus temelst, amit mi bksnek hvunk, m sajnos most nem lett belle gl. Taln majd legkzelebb, de egy glpasszt gy is kiosztottam. A vlogatott mrkzsek utn elg fradt voltam, radsul a mf sokkal tbbet kivesz a jtkosokbl, hamarabb fradnak a lbak. Az els flid vgn reztem, hogy elg grcssek, de szerencsre vgigbrtam. Nagyon jkor szereztk a msodik glt, ami nagyot lendtett a csapaton. llandstanunk kellene a tegnap mutatott j jtkot s a csapategysget, akkor sorozatban jhetnek a gyzelmek tette hozz a 22 ves erssgnk.