Interj

Schfer Andrs: Meccsrl meccsre fejldnk

Schfer Andrs: Meccsrl meccsre fejldnk

Interj
| sze 4.8.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Tudom, hogy nem fogok minden tallkozn glt lni, br nyilvn szeretnk. Schfer Andris, a Fortuna Liga 2. forduljnak legjobbja volt.

article_bannerarticle_banner

Schfer Andrs 37. bajnoki tallkozjn megszerezte az els tallatt a DAC szneiben. s micsoda gl volt! A liptszentmiklsi jonc elleni tallkoz els flidjnek radsban jrtunk mr, amikor magyar vlogatottunk tolt egyet a labdn, majd egy remekbeszabott lvssel megrezgette a hlt, s kiegyenltett. Fontos s szp gl volt. Szerencsre jl talltam el a labdt, de ez a gl is csak egyet r, akrcsak az tsn bell szerzett tallat. Nagyon rlk, hogy vgre az lvonalban is kpes voltam betallni. Taln egyszer, mg az MTK szneiben lttem hasonlan nagy glt. Nemrg vesztettk el az egyik trzsszurkolnkat, Karaffa Jnost, aki nagyon sokat imdkozott rtem, s sokat segtett nekem. A glomat az emlknek ajnlom, nyugodjon bkben. Nyilvn nem volt knny hrom veresggel kezdeni a szezont, plne gy, hogy szerintem egy nagyon j felkszlsen vagyunk tl. Igazbl a Partizan elleni visszavg mr elgg bztat volt, hiszen sokkal jobban jtszottunk nluk, ami nyilvn nmagban nem sokat szmt, ha kikapunk 2:0-ra. Viszont rezni lehetett, hogy teljesen ms mentalitssal lptnk plyra, sokkal btrabban futballoztunk az azt megelz kt meccshez kpest. Ez vasrnap be is igazoldott, s vgl 3:1-s sikert arattunk, aminek nagyon rlk.

Ahogy arrl tegnap beszmoltunk, Andris az egsz htvgi 2. fordul legjobb jtkosa volt az InStat rtkelse alapjn. Eddig teljesen ms pozciban futballoztam, jelenleg tmadbb a szerepkrm. Tudom azonban, hogy nem fogok minden tallkozn glt lni, br nyilvn szeretnk. A Partizan elleni visszavghoz hasonlan ezttal is szerencstlenk kezdtnk, s rgtn az els percben htrnyba kerltnk. Valahogy meg kell prblni ezt elkerlni, hiszen nem trtnhet meg minden meccsen, hogy az ellenfl az els helyzett rgtn ki is hasznlja. Azt kveten tvettk az irnytst, de nagyon nehz akr egy lvhelyzetet is kialaktani, ha az ellenfl tz emberrel vdekezik. Szerencsre a flid vgn sikerlt betallnom, gy hossz id utn vgre megszereztem az els glomat a bajnoksgban is. Dntetlennel kicsit nyugodtabban vonulhattunk a flidei sznetre. tbeszltk a dolgokat s megegyeztnk, hogy a msodik jtkrszben mindenkppen a magunk javra akarjuk fordtani a mrkzs kimenetelt. Ehhez j mentalits is prosult a msodik negyvent percben. J jel, hogy kpesek voltunk hrom glt lni egy vdekez stlus csapat ellen. Azt gondolom, hogy meccsrl meccsre fejldnk. A labdabirtoklsunkkal eddig sem volt baj, kicsit tbb helyzetet alaktottunk ki, mint Nagymihlyban. Remlhetleg fogjuk tudni tartani ezt a fejldsi folyamatot, s a soron kvetkez meccseken elkezdnk egyre jobban jtszani s tbb glt rgni.

Csapatunk a kvetkez kt fordulban idegenben lp plyra. Elbb vasrnap este Nagyszombatban, a Szered elleni tallkoz vr rnk, majd jv ht szombaton Szenicre utazunk. Szerintem a soron kvetkez kt mrkzs is hasonl lesz, mint a bajnoki idny els kt tallkozja, de nagyon sokat kell mg dolgoznunk, hogy egy fokkal magasabb szintre kerljnk, mint ahol a tavalyi idny befejezsekor voltunk. gy rzem, j ton halad a csapat.