Interjú

Schäfer András: Nehezen hiszem el, hogy kikaptunk

Schäfer András: Nehezen hiszem el, hogy kikaptunk

Interjú
| pé 30.7.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Nagyon jó csapat a Partizan, de a visszavágón nem látszott, hogy akkora különbség lenne a két gárda között.” Schäfer András a tegnapi kupameccse egyik legjobb és egyben legpechesebb játékosa is volt.

article_bannerarticle_banner

„Nagyon nehezen hiszem el, hogy kikaptunk. Nem is igazán a kiesés tényét nehéz feldolgozni, hanem azt, hogy a tegnapi meccset nem nyertük meg. Szerintem kiválóan játszottunk, rászolgáltunk volna a győzelemre és a továbbjutásra is, de sajnos megmutatkozott, hogy miért jó csapat a Partizan. Volt három helyzetük, amiből két gólt szereztek. Nekünk volt hat lehetőségünk és egy büntetőnk is, de nem voltunk képesek betalálni. Természetesen nem hibáztatom Balićot a kihagyott tizenegyes miatt, mert nélküle eddig el sem jutottunk volna, és tegnap is kiválóan futballozott. Úgy gondolom, egy ilyen mérkőzésen illett volna hat helyzetből legalább két gól lőni. De nem tudunk mit csinálni, a lefújás után még lehetett ezen szomorkodni, mától azonban már a bajnokságra kell összpontosítani, hiszen bőven van javítanivalónk ott is” – nyilatkozta a DAC-Partizan (0:2) mérkőzés egyik legjobb, de egyben legpechesebb játékosa is, Schäfer András.

„Nekem is megvoltak a lehetőségeim, még most sem tudom, honnan jött ki a kapufáról a szöglet utáni fejesem. Röviddel előtte pedig végre úgy találtam el a labdát, hogy a kapusnak esélye sem lett volna hárítani, erre beleér az egyik bevetődő védő. Hihetetlen” – csóválta a fejét a magyar válogatott középpályás, majd hozzáfűzte: „A Partizan futballistái csalták a tegnapi meccset. Nyilván jó csapatról és játékosokról van szó, de úgy gondolom, hogy a visszavágón nem látszott, hogy akkora különbség lenne a két gárda között. Sőt, képesek voltunk föléjük kerekedni, az egész találkozón mi irányítottunk. Sajnos a saját hibáink után kaptunk két gólt, erre pedig nehéz bármit is mondani. Szerintem csak dicsérni lehet a csapatot, amely ezúttal a szebbik arcát mutatta. A meccs után beszéltem Holender Filippel, aki szintén elmondta, hogy nem ezt érdemeltük volna. Sok sikert kívántunk egymásnak. Ha már ők búcsúztattak minket, akkor remélhetőleg minél tovább jutnak el.”

A csapatnak nem marad sok ideje a tegnapi vereségen szomorkodni, hiszen két nap múlva már újra pályára kell lépni. Vasárnap 18:00 órától az újonc Liptószentmiklós gárdáját fogadjuk a MOL Arénában. „Muszáj lesz győzni, hiszen nem kezdhetjük a bajnokságot két, kisebb csapat elleni pontvesztéssel. Ha a saját játékunkat fogjuk mutatni, akkor gólokkal kellene nyernünk a hétvégén, hiszen az első meccsen elszenvedett 4:1-es vereség után a gólarányunkon is javítanunk kell. A legfontosabb azonban nyilván a három pont begyűjtése. Ha akár csak 1:0-ra nyerünk, de ilyen jól fogunk játszani, akkor én elégedett leszek.”

Schäfer Andris is nagyon örült, hogy végre nagyobb számú közönség jöhetett a DAC stadionjába. „Nagyon jó volt szurkolók előtt futballozni, feljavult a játékunk. Szerintem hatalmas hangzavar lett volna, ha sikerül vezetést szerezni vagy kiegyenlíteni, és az óriási löketet adhatott volna a második gól megszerzéséhez is. Ezzel átvehettük volna az irányítást, és kiegyenlítettük volna a párharc állását. Azonban sajnos ez elmaradt, de reméljük, hogy a szurkolók továbbra is mellettünk állnak és a soron következő összecsapásainkra is kilátogatnak, hiszen nagyon nagy szükségünk van rájuk.”