Hír

Schäfer András: Nem csak egy klubot képviselünk

Schäfer András idén januárban az olasz élvonalbeli FC Genoa csapatától érkezett féléves vendégjátékra, átigazolási opcióval. A szombathelyi születésű középpályás hamar megtalálta helyét Hélder Cristovao kezdőcsapatában.

András, hogy érzed magad eddig a DAC-nál?
„Nagyon jól. Eddig minden olyan, mint amit vártam, sőt a körülmények és a csapat körüli légkör különösen pozitív. Látszik, hogy nem „csak” egy klubot képviselünk.”

Fél évre érkeztél, és a klub opcióval rendelkezik. Viszont elég hamar félbeszakadt az idény...
„Úgy éreztem, kezdek formába lendülni, és nagyon fontos lett volna, hogy minél rövidebb időn belül minél több meccset tudjak lejátszani. Sajnos így alakult. Ez a kényszerszünet senkinek sem jött jól. Most tényleg egymásra vagyunk utalva, és a legfontosabb az egészség és a család. Ezúton is szeretnék megkérni mindenkit, hogy kövesse az utasításokat, és nagyon ügyeljen a higiéniára.“

Már nem csak Európát, de az egész világot tekintve is Olaszországban a legrosszabb a helyzet a koronavírussal. Te ott töltötted az elmúlt egy évet. Kapcsolatban vagy egykori csapattársaiddal?
„Igen, beszéltem velük. Elmondták, hogy nagyon szélsőséges helyzet alakult ki. Gyakorlatilag minden zárva van, megállt az élet. Persze ez inkább Észak-Olaszországra vonatkozik, délen egy picivel jobb a helyzet. Szerencsére egyiküknél és családjuknál se jelent meg a vírus.“

Te hogyan töltöd a mindennapokat?
„Alszom, futok, edzek, videó-játékozom és a családdal társasjátékozunk. Ez mellett próbálom fejleszteni magam a konyhában, főleg tésztákat és rizottókat csinálok. Eddig úgy érzem jól sikerültek.”

Mint a magyar U21-es válogatott tagja, kaptál bármilyen utasításokat az ottani edződtől, Gera Zoltántól?
„Nem, eddig semmi utasítást nem kaptunk, hiszen csak május végére van tervezve az edzőtábor.”

Kapcsolódó hírek

Hír

Névjegy: Száraz Benjamin

2 nappal ezelőtt