Interjú

Schäfer András, az ászok ásza

Schäfer András, az ászok ásza

A-CSAPAT
|
Interjú
| sze 22.12.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Az Ősz játékosa lőtte az Év gólját is! Schäfer András volt idén a Jolly Joker, az aduász, aki mindent vitt.

Andris, gratulálunk az Ősz játékosa-díjhoz, és az Év gólja szavazásának a végeredményéhez is, amelyen szintén te diadalmaskodtál. Mit szólsz ehhez?
„Nagyon szépen köszönöm a szavazatokat és a bizalmat, nagyon hálás vagyok, továbbá büszke is ezekre a díjakra.”

A magyarországi Év labdarúgója-díj után tehát újabb trófeákkal gazdagodott a gyűjteményed. Olyan voltál idén, mint egy aduász, amely mindent visz. Te kire adtad volna a voksodat az Ősz játékosa ankétján?
„Igazából úgy vagyok vele, hogy akkor is magamra szavaznék, ha a legrosszabb teljesítményt nyújtottam volna. Ezt nem nagyképűségből mondom, egyszerűen ilyen a hozzáállásom.”

Láttad a szavazásra nevezett gólokat?
„Igen, és volt köztük néhány nagyon szép találat, tehát ilyen szempontból bármelyik megkaphatta volna. Ilyenkor azt is kell nézni, melyik mennyire volt fontos. Szerintem Kalmár Zsolti Aranyosmarót ellen szerzett gólja is nagyon mutatós volt.”

Az idei év során rengeteg, 44 tétmérkőzésen léptél pályára. Mennyire jött jól a téli pihenő?
„Nem titok, hogy nagyon jól. Már kicsit vártam is, hogy vége legyen az ősznek, hiszen az évet lényegében nyári szünet nélkül tudtam le, mindössze egy hetet pihenhettem az Európa-bajnokság után. Viszont nagyon örülök annak, hogy ennyi mérkőzést tudtam abszolválni, és hogy fantasztikus meccseken is szerephez juthattam. Boldog vagyok, amiért így alakult ez az esztendő.”

Ki tudod emelni az év legszebb pillanatait a klubcsapatodban és a válogatottban?
„A DAC-ban nagyon örültem a Slovan elleni gólomnak, amire örökre emlékezni fogok. A nemzetközi porondon több sikerélményem is volt: megemlíthetném az egész Európa-bajnokságot, a teltházas meccsekkel a Puskás Arénában vagy a gólommal a németeknek, de úgyszintén a Lengyelország felett aratott idegenbeli sikert, vagy akár a Wembley stadionban elért döntetlent is. Ezek örök élmények.”

Egyetértesz azzal, hogy a 2021-es év volt pályafutások legsikeresebbje?
„Teljes mértékben.”

Mit vársz 2022-től?
„Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni és sikeresen szerepelni a DAC-cal és a válogatottal is.”

Hogyan telik a szünet?
„Néhány napot Milánóban töltöttem, mostantól pedig már a családommal leszek Szombathelyen.”