Interj

Sebastian Nebyla: Bzom a sikeres tavaszi idnykezdetben

Sebastian Nebyla: Bzom a sikeres tavaszi idnykezdetben

Interj
| p 11.2.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Vgre szurkolk eltt futballozhatunk, ami neknk is segthetne. A hszves kzpplys remli, hogy plyra lp s gyzelemhez segti csapatunkat az egykori klubja elleni mrkzsen.

article_bannerarticle_banner

Sebo, vget rt a tli felkszls, vasrnap jn a tavaszi idny els mrkzse. Hogyan zajlottak a te szemszgedbl az elmlt hetek?
A felkszlst odahaza, Dunaszerdahelyen kezdtk. gy gondolom, jl felkszltek voltunk a tli pihent kveten, mindenki betartotta az egyni edzstervben lertakat. Majd kvetkezett a trkorszgi sszpontosts, amely teljestette az elvrsainkat, sikerlt nhny dolgot begyakorolnunk, ami az egyik clunk volt. A meccseken is j teljestmnyt nyjtottunk, ment a jtk, br eredmnyessg szempontjbl sikeresebbek is lehettnk volna, hiszen mindegyiknk a gyzelmekrt focizik. Bzom benne, hogy jl sikerl az els bajnoki sszecsaps, s sikeresen indtjuk a tavaszt.

Mennyire vagy elgedett a felkszls sorn kapott jtkpercekkel? Mindegyik tallkozn plyra lphettl…
Minden jtkpercrt hls vagyok, a tt- s felkszlsi meccseken egyarnt. Igyekeztem gyzelmekhez segteni a srcokat s mindent kiadni magambl. Remlhetleg a bajnoksgban is nvekszik majd a jtkperceim szma, de most az edzn ll, hogy megkapom-e a lehetsget.

A koronavrus a mi csapatunkat sem kerlte el. Te rendben vagy, s felkszlten vrod a bajnoki kzdelmeket?
Jl rzem magam, de termszetesen bnt, hogy a srcok elkaptk a vrust. Remlhetleg mindannyian a lehet leghamarabb meggygyulnak, s vasrnap bevetsre kszen fognak llni.

A tavaszi idny elejn egy kerleti rangad vr rnk. Mik az elvrsaid?
Tisztban vagyunk vele, hogy egy nagyon kemny sszecsaps vr rnk, radsul idegenben. Legalbb vgre ismt szurkolk eltt futballozhatunk, ami neknk is segthetne. Egsz hten lelkiismeretesen kszltnk a vasrnapra, s gyzelmi cllal utazunk Nagyszombatba. Az utols t, kapott gl nlkl lehozott bajnoki tallkozra is tmaszkodhatunk. Ha vasrnap sem rezdl a hlnk, akkor nem kaphatunk ki, s a gyzelmi eslyeink is megnnek.

Nagyszombatban nttl fel, s a plyafutsod jelents rszt a Spartaknl tlttted. Klnleges jelentsggel brnak szmodra a piros-feketk elleni sszecsapsok?
Kicsit igen, hiszen t vet tltttem ott. Most azonban a DAC jtkosa vagyok, s mindent megteszek a sikernk rdekben.

Vannak egykori csapattrsaid a Spartak jelenlegi jtkoskeretben?
Igen, van nhny, de ahogy nztem, az egyikk beteg, a msik srlt, gy nem tudom, plyra lpnek-e. Folyamatos kapcsolatban vagyunk, gy a piszkldsok napi szintek. Az ifjsgi veimbl a legjobb bartom az a Samuel Benovi, aki trdmttbl lbadozik, gy vasrnap bizonyosan nem lesz ott a hazaiknl.